SP - Savić: Najbolja igra u 2015.! Čestitke primam tek u subotu!

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da su njegovi izabranici zasluženo izborili finale Svetskog prvenstva u Kazanju.

Ostali sportovi 07.08.2015 | 13:40
SP - Savić: Najbolja igra u 2015.! Čestitke primam tek u subotu!

Reprezentacija Srbije je u polufinalu slavila protiv Italije sa 10:6, a u finalu će se, u subotu od 21 čas, sastati sa Hrvatskom.

„Ne primam čestitke. Odigrali smo dve četvrtfine u jakom ritmu, odvojili smo se i posle samo održavali prednost. Bila je ovo naša najbolja igra u sezoni. Hrvatska je pokazala da je vrhunska ekipa i zaslužili smo finale sa njima“, rekao je Savić.

Jedan od junaka trijumfa nad Italijom golman Branislav Mitrović istakao je da je najvažnije da naši vaterpolisti nisu reagovali na provokacije Italijana.

„Odbrana je bila odlična, otvorili smo utakmicu kako smo i poželeli. Sada nas čeka veliki rival, a pre toga treba da se oporavimo“, rekao je Mitrović.

Kapiten Živko Gocić naglasio je da je naš tim odigrao odlično u odbrani, a da je u napadu blistao.

„Bitno je bilo da damo gol iz igre i u tome smo u potpunosti i uspeli. Sa Hrvatima nas čeka drugačiji meč, mnogo su bolji od Italijana. Gajimo isti stil, jaki smo i jedni i drugi. Ostao nam je još jedan stepenik“, naglasio je Gocić.

Andrija Prlainović se složio sa selektorom koji je rekao da je utakmica sa Italijom bila najbolja ove sezone.

„Ovo je bila jedna od najboljih utakmica otkako je ova ekipa zajedno. Delovali smo sigurno, kvalitetno, posebno u odbrani. Puštali smo im teške šuteve, zatvarali smo centre. Isplivali smo četiri kontre na početku i igra je bila fantastična. Bio je to sjajan uvod u finale, ostao nam je jedan korak. Imamo elan, treba da ga iskoristimo“, istakao je Prlainović.

Komentari / 0

Ostavite komentar