Бентеке у Ливерпулу за белгијски трансфер-рекорд!

Белгијски нападач Кристијан Бентеке је и званично постао нови играч Ливерпула за суму од 47 милиона евра.

Фудбал 23.07.2015 | 19:20
Бентеке у Ливерпулу за белгијски трансфер-рекорд!

Брендан Роџерс је довео голгетера из Астон Виле тако што је активирао откупну клаузулу у његовом уговору са сада већ бившим клубом и испунио жељу од пре годину дана.

Тренер ’Црвених’ је од одласка Луиса Суареса желео Бентекеа, који је постао најскупљи белгијски фудбалер у историји, пошто је трансфером на ’Енфилд’ срушио претходни рекорд који је држао Аксел Витсел преласком у Зенит.

Бентеке је у Вилу стигао 2012. године за 10 милиона евра из Генка, а постигао је 49 голова на 101 утакмици за тим са Вила Парка.

Прошле сезоне је имао доста проблема са повредама, а онда је у последњих 12 утакмица дао тачно толико и голова за Вилу, те био кључни фактор у избореном опстанку у Премијер лиги.

Ливерпул је новац за трансфер Бентекеа добио захваљујући продаји Рахима Стерлинга Манчестер Ситију (70 милиона евра), а навијачи само могу да се надају да Белгијанац неће проћи као својевремено Енди Керол, који је плаћен 50 милиона евра.

Белгијанац има 24 године, а новом тиму ће се прикључити по повратку екипе из Аустралије. Ливерпул је пре Бентекеа овог лета Натенијела Клајна, Роберта Фирмина и Данија Ингса.

Коментари / 0

Оставите коментар