Benteke u Liverpulu za belgijski transfer-rekord!

Belgijski napadač Kristijan Benteke je i zvanično postao novi igrač Liverpula za sumu od 47 miliona evra.

Fudbal 23.07.2015 | 19:20
Benteke u Liverpulu za belgijski transfer-rekord!

Brendan Rodžers je doveo golgetera iz Aston Vile tako što je aktivirao otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru sa sada već bivšim klubom i ispunio želju od pre godinu dana.

Trener ’Crvenih’ je od odlaska Luisa Suaresa želeo Bentekea, koji je postao najskuplji belgijski fudbaler u istoriji, pošto je transferom na ’Enfild’ srušio prethodni rekord koji je držao Aksel Vitsel prelaskom u Zenit.

Benteke je u Vilu stigao 2012. godine za 10 miliona evra iz Genka, a postigao je 49 golova na 101 utakmici za tim sa Vila Parka.

Prošle sezone je imao dosta problema sa povredama, a onda je u poslednjih 12 utakmica dao tačno toliko i golova za Vilu, te bio ključni faktor u izborenom opstanku u Premijer ligi.

Liverpul je novac za transfer Bentekea dobio zahvaljujući prodaji Rahima Sterlinga Mančester Sitiju (70 miliona evra), a navijači samo mogu da se nadaju da Belgijanac neće proći kao svojevremeno Endi Kerol, koji je plaćen 50 miliona evra.

Belgijanac ima 24 godine, a novom timu će se priključiti po povratku ekipe iz Australije. Liverpul je pre Bentekea ovog leta Natenijela Klajna, Roberta Firmina i Danija Ingsa.

Komentari / 0

Ostavite komentar