Балкан "најпакленији" дио Европе

Према званичним подацима о висини температура у Европи, балкански и медитерански градови су данас били убједљиво најтоплији.

Регион 19.07.2015 | 18:40
Балкан "најпакленији" дио Европе

Према подацима метеролога, у 15 сати у Мостару је регистрован 41 степен Целзијуса. У исто вријеме, у Сарајеву је било 36 степени колико је било и у Бихаћу и Бугојну. Температура мора у Неуму измјерена у 14 сати, износила је 27 степени.

Портал "Аццуwеатхер" је забиљежио да је температура у Подгорици данас износила 40 степени, а у Београду 38 степени.

Једнако топло је било и у другим градовима у регији. У Тирани је температура износила 37 степени, у Сарајеву 36, Загребу 35, док је у Љубљани било 33 степена Целзијуса.

У појединим дијеловима Европе температуре су доста ниже. Тако је у Берлину забиљежена дневна температура од 26 степени, Бриселу 24, Лондону 22, Истанбулу 31 и Паризу 29 степени Целзијуса.

У Прагу је такође данас забиљежена температура од 32 степена, у Москви 22, Мадриду 34 и Амстердаму 20 степени.

Данас су се од високих врућина спасили становници сјеверне Европе гдје је, напримјер, у Копенхагену забиљежена температура од 22 степена, док је у Ослу било 17 степени.

Сличне временске прилике ће се задржати и сутра, а у ноћи са недјеље на понедјељак очекује се освјежење у виду пљускова, кажу из хидрометеролошких завода.

У Заводу за Хитну помоћ Кантона Сарајево све расположиве екипе раде са пацијентима, а потврђено је како се велики број пацијената јавља због симптома изазваних високим температурама.

Из истих разлога, Ауто-мото савез апелује на возаче да избјегавају вожње на дуже релације током дана те да се праве паузе током вожње. Због клима уређаја у возилима. Они напомињу возаче да искључе уређаје како би се припремили за излазак из возила.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар