ДК: Маторци одвели Аустралију у 1/2-финале!

Лејтон Хјуит и Сем Грот одвели Аустралију у полуфинале Дејвис купа, након што су Кирјос и Кокинакис првог дана "упрскали" ствар.

Тенис 19.07.2015 | 17:20
ДК: Маторци одвели Аустралију у 1/2-финале!

Ник Кирјос (20) и Танаси Кокинакис (19) су светла будућност не само аустралијског, већ и светског тениса, али у четвртфиналу Дејвис купа против Казахстана нису били на свом нивоу.

После њихових сингл партија у петак, гости су стекли изненађујућих 0:2 и три "меч лопте" за пласман у полуфинале.

Тада су на сцену ступили 34-годишњи Лејтон Хјуит и уз њега Сем Грот (27), као далеко најмање атрактивни члан аустралијског тима.

Добили су Голубјева и Недовјесова у дублу 3:0, да би у недељу Грот победио најбољег казахстанског играча Кукушкина 3:1 и дао Хјуиту шансу да у дуелу са Недовјесовим заврши преокрет.

Ветеран који је крајем 2001. као 20-годишњак избио на прво место АТП листе, а за јануар 2016. планира опроштај од тениса, није дозволио да навијачи оду кућама разочарани.

Тријумфовао је резултатом 7:6, 6:2, 6:3 и скинуо камен са срца "младим лавовима", који су одмах утрчали у терен и почели славље са легендом...

"Волим када се нађем(о) леђима уза зид, као после првог дана овог меча. Заједно смо пронашли пут до победе. Увек сам говорио да је Дејвис куп такмичење у коме сам остварио неке од својих највећих победа, али и доживео неке од најтежих пораза", рекао је Хјуит.

"Кенгури" су се претходно само једном и то 1939. године вратили из дефицита од 0:2 у Дејвис купу.

Сада их у септембру чека полуфинале, против Француске код куће или против Велике Британије у гостима. За Хјуита би евентуално освајање "салатаре", трећи пут у каријери (1999, 2003), свакако представљало најбољи могући опроштај од репрезентације.

Коментари / 0

Оставите коментар