DK: Matorci odveli Australiju u 1/2-finale!

Lejton Hjuit i Sem Grot odveli Australiju u polufinale Dejvis kupa, nakon što su Kirjos i Kokinakis prvog dana "uprskali" stvar.

Tenis 19.07.2015 | 17:20
DK: Matorci odveli Australiju u 1/2-finale!

Nik Kirjos (20) i Tanasi Kokinakis (19) su svetla budućnost ne samo australijskog, već i svetskog tenisa, ali u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Kazahstana nisu bili na svom nivou.

Posle njihovih singl partija u petak, gosti su stekli iznenađujućih 0:2 i tri "meč lopte" za plasman u polufinale.

Tada su na scenu stupili 34-godišnji Lejton Hjuit i uz njega Sem Grot (27), kao daleko najmanje atraktivni član australijskog tima.

Dobili su Golubjeva i Nedovjesova u dublu 3:0, da bi u nedelju Grot pobedio najboljeg kazahstanskog igrača Kukuškina 3:1 i dao Hjuitu šansu da u duelu sa Nedovjesovim završi preokret.

Veteran koji je krajem 2001. kao 20-godišnjak izbio na prvo mesto ATP liste, a za januar 2016. planira oproštaj od tenisa, nije dozvolio da navijači odu kućama razočarani.

Trijumfovao je rezultatom 7:6, 6:2, 6:3 i skinuo kamen sa srca "mladim lavovima", koji su odmah utrčali u teren i počeli slavlje sa legendom...

"Volim kada se nađem(o) leđima uza zid, kao posle prvog dana ovog meča. Zajedno smo pronašli put do pobede. Uvek sam govorio da je Dejvis kup takmičenje u kome sam ostvario neke od svojih najvećih pobeda, ali i doživeo neke od najtežih poraza", rekao je Hjuit.

"Kenguri" su se prethodno samo jednom i to 1939. godine vratili iz deficita od 0:2 u Dejvis kupu.

Sada ih u septembru čeka polufinale, protiv Francuske kod kuće ili protiv Velike Britanije u gostima. Za Hjuita bi eventualno osvajanje "salatare", treći put u karijeri (1999, 2003), svakako predstavljalo najbolji mogući oproštaj od reprezentacije.

Komentari / 0

Ostavite komentar