ДК: Ау, ала је ''прштало'' на пресу Аргентина - Србија!

Тенисери и селектори Дејвис куп селекција Аргентине и Србије наставили су "рат" и на званичној конференцији за новинаре после победе "гаучоса".

Тенис 19.07.2015 | 14:40
ДК: Ау, ала је ''прштало'' на пресу Аргентина - Србија!

Дејвис куп репрезентација Србије поражена је у четвртфиналу овог такмичења већ послег другог дана дуела са Аргентином.

Аргентински дубл Карлос Берлок- Лео Мајер савладао је Ненада Зимоњића и Виткора Троицког са 3:0 (6:2, 6:4, 6:1) и обезбедио трећу, одлучујућу победу "гаучосима" који ће у полуфиналу играти против Белгије.

Дуел Аргентине и селекције Србије, у којој није било најбољег тенисера света, Новака Ђоковића, протекао је у прилично наелектрисаној атмосфери, посебно суботњи меч дублова у којем је вођен прави мали "рат" између публике и српских тенисера, па и оних на другој страни мреже.

Атмосфера са терене пренела се и на званичну прес конференцију после меча, на којој чланови ни једне ни друге селекције нису пропуштали прилику да "пецну" противника.

Селектор Србије Богдан Обрадовић пред пут у Буенос Ајрес изјавио је да је Аргентина само једна станица на путу "орлова" ка финалу престижног такмичења.

Његов тим је, међутим, почишћен у четвртфиналу од Аргентинаца, а Обрадовић је на конференцији за новинаре поново, као и пре неколико дана, говорио о лошој организацији меча.

"Честитам аргентинском тиму на победи, али ово је најлошија организација коју сам видео у десет година колико сам селектор", рекао је Обрадовић.

Са њим се сложио и Ненад Зимоњић.

"Публика је била некоректна са тим блицевима. И слажем се, ово је била најлошија организација, а ја играм Дејвис куп од 1995. године", истакао је Зимоњић.

Најбољи српски дубл играч у последњем гему извео је нешто што се ретко виђа на тениским теренима – сервис испод руке. То је толико изнервирало публику у Буенос Ајресу, да су чак и домаћи тенисери морали да реагује како би прекинули звиждуке и негодовање.

Зимоњић је овако прокоментарисао свој потез, којег ће многи вероватно оценити као неспортски.

"Зашто сам сервирао испод руке? Зато што сам једном видео Мајкла Ченга да је то извео и чинило ми се да је ово идеално време да то покушам", рекао је Зимоњић, јасно не желећи да се оправдава Аргентинцима.

Други члан српског дубла, Виктор Троицки, био је још мање расположен.

Троицки је у петак поражен од Федерика Делбониса са 3:2 у сетовима, иако је имао вођство 2:0 у сетовима и био у прилици да изједначи скор са Аргентином после победе Леа Мајера над Крајиновићем (3:0).

На питања “Да ли је јучерашњи пораз утицао на вас?” Троицки је одговорио:

"Да, јесте".

Било је то све што је рекао Троицки, који је током остатка конференције за новинаре ћутао и куцкао по свом телефону.

Уследило је обраћање аргентинског тима, у истом тону.

"Хтео сам јуче да меч траје краће, јер се последњи пут публика досађивала", прокоментарисао је уз смех Лео Мајер своју победу над Крајиновићем.

За сутрашње сигнл мечеве, који неће имати резултатски значај, у тиму аргентине одређени су Карлос Берлок и Дијего Шварцман.

“Покушаћу сутра да се забавим, пошто више не играмо за бодове”, рекао је Шварцман.

Карлос Берлок осврнуо се на Зимоњићев потез, признајући да је и он то једном извео.

"Једном сам сервирао испод руке, било је то у Мексику, играло се са лошим лоптицама и имао сам много дуплих сервис грешака па сам тако одсервирао".

Селектор Аргентине Данијел Орсаниц је, међутим, био оштар према Зимоњићу, а није остао ни дужан Обрадовићу.

"Зимоњића су два поена делила од тог да буде поражен као џентлмен. Његов сервис испод руке је био некоректан и била је то чиста демострација болног пораза. Српски тим критиковао је све откако су дошли, стадион и све остало. Ја само знам да је Тениски савез Аргентине уложио све у организацију овог меча”, рекао је Орсаниц.

Коментари / 0

Оставите коментар