DK: Au, ala je ''prštalo'' na presu Argentina - Srbija!

Teniseri i selektori Dejvis kup selekcija Argentine i Srbije nastavili su "rat" i na zvaničnoj konferenciji za novinare posle pobede "gaučosa".

Tenis 19.07.2015 | 14:40
DK: Au, ala je ''prštalo'' na presu Argentina - Srbija!

Dejvis kup reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu ovog takmičenja već posleg drugog dana duela sa Argentinom.

Argentinski dubl Karlos Berlok- Leo Majer savladao je Nenada Zimonjića i Vitkora Troickog sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:1) i obezbedio treću, odlučujuću pobedu "gaučosima" koji će u polufinalu igrati protiv Belgije.

Duel Argentine i selekcije Srbije, u kojoj nije bilo najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, protekao je u prilično naelektrisanoj atmosferi, posebno subotnji meč dublova u kojem je vođen pravi mali "rat" između publike i srpskih tenisera, pa i onih na drugoj strani mreže.

Atmosfera sa terene prenela se i na zvaničnu pres konferenciju posle meča, na kojoj članovi ni jedne ni druge selekcije nisu propuštali priliku da "pecnu" protivnika.

Selektor Srbije Bogdan Obradović pred put u Buenos Ajres izjavio je da je Argentina samo jedna stanica na putu "orlova" ka finalu prestižnog takmičenja.

Njegov tim je, međutim, počišćen u četvrtfinalu od Argentinaca, a Obradović je na konferenciji za novinare ponovo, kao i pre nekoliko dana, govorio o lošoj organizaciji meča.

"Čestitam argentinskom timu na pobedi, ali ovo je najlošija organizacija koju sam video u deset godina koliko sam selektor", rekao je Obradović.

Sa njim se složio i Nenad Zimonjić.

"Publika je bila nekorektna sa tim blicevima. I slažem se, ovo je bila najlošija organizacija, a ja igram Dejvis kup od 1995. godine", istakao je Zimonjić.

Najbolji srpski dubl igrač u poslednjem gemu izveo je nešto što se retko viđa na teniskim terenima – servis ispod ruke. To je toliko iznerviralo publiku u Buenos Ajresu, da su čak i domaći teniseri morali da reaguje kako bi prekinuli zvižduke i negodovanje.

Zimonjić je ovako prokomentarisao svoj potez, kojeg će mnogi verovatno oceniti kao nesportski.

"Zašto sam servirao ispod ruke? Zato što sam jednom video Majkla Čenga da je to izveo i činilo mi se da je ovo idealno vreme da to pokušam", rekao je Zimonjić, jasno ne želeći da se opravdava Argentincima.

Drugi član srpskog dubla, Viktor Troicki, bio je još manje raspoložen.

Troicki je u petak poražen od Federika Delbonisa sa 3:2 u setovima, iako je imao vođstvo 2:0 u setovima i bio u prilici da izjednači skor sa Argentinom posle pobede Lea Majera nad Krajinovićem (3:0).

Na pitanja “Da li je jučerašnji poraz uticao na vas?” Troicki je odgovorio:

"Da, jeste".

Bilo je to sve što je rekao Troicki, koji je tokom ostatka konferencije za novinare ćutao i kuckao po svom telefonu.

Usledilo je obraćanje argentinskog tima, u istom tonu.

"Hteo sam juče da meč traje kraće, jer se poslednji put publika dosađivala", prokomentarisao je uz smeh Leo Majer svoju pobedu nad Krajinovićem.

Za sutrašnje signl mečeve, koji neće imati rezultatski značaj, u timu argentine određeni su Karlos Berlok i Dijego Švarcman.

“Pokušaću sutra da se zabavim, pošto više ne igramo za bodove”, rekao je Švarcman.

Karlos Berlok osvrnuo se na Zimonjićev potez, priznajući da je i on to jednom izveo.

"Jednom sam servirao ispod ruke, bilo je to u Meksiku, igralo se sa lošim lopticama i imao sam mnogo duplih servis grešaka pa sam tako odservirao".

Selektor Argentine Danijel Orsanic je, međutim, bio oštar prema Zimonjiću, a nije ostao ni dužan Obradoviću.

"Zimonjića su dva poena delila od tog da bude poražen kao džentlmen. Njegov servis ispod ruke je bio nekorektan i bila je to čista demostracija bolnog poraza. Srpski tim kritikovao je sve otkako su došli, stadion i sve ostalo. Ja samo znam da je Teniski savez Argentine uložio sve u organizaciju ovog meča”, rekao je Orsanic.

Komentari / 0

Ostavite komentar