Троицки: Ово нам је била огромна шанса, али...!

Српски тенисер Виктор Троицки рекао је да је српски тим веровао да најбољу шансу у дублу са Аргентином има ако он игра дубл са Ненадом Зимоњићем.

Тенис 19.07.2015 | 17:40
Троицки: Ово нам је била огромна шанса, али...!

Репрезентација Србије је већ после два дана изгубила од Аргентине у четвртфиналу Дејвис купа, пошто су Троицки и Зимоњић поражени од Леонарда Мајера и Карлоса Берлока са 6:2, 6:4, 6:1.

Претходно је Филип Крајиновић изгубио од Мајера у синглу, а Троицки од Федерика Делбониса, и то пошто је водио са 2:0 у сетовима.

“Био нам је потребан поен да бисмо остали у игри и мислили смо да је најбоља шанса да ја играм дубл. Међутим, нисмо имали шансе против њих, одиграли су сјајно и заслужено победили”, рекао је Троицки.

Зимоњић је истакао да су Аргентинци на најбољи могући начин искористили домаћи терен у Буенос Аиресу, а посебно играње на шљаци и хладно време.

“Они су најбоље искористили услове који су добри за њих. Комбинација шљаке и хладног времена је учинила услове још тежим. То је њима ишло на руко, а одиграли су на изузетно високом нивоу”, истакао је Зимоњић.

Селектор српских тенисера Богдан Обрадовић такође се сложио да су Аргентинци одиграли боље и заслужено прошли у полуфинале где их чека селекција Белгије.

“Они су играли одличан тенис, а мој тим је дао све од себе. Велики је притисак био после 2:0, али смо покушали. Виктор и Ненад су у овом тренутку наши најбољи тенисери за дубл. Ненад је наш најбољи дубл играч, освојио је много трофеја у пару са великим бројем играча. Виктор и он су играли већ заједно, али су наши ривали боље одиграли, а имали су и среће, што је битно у дублу”, истакао је Обрадовић.

Обрадовић је такође истакао да ће пред сам почетак трећег дана такмичења одлучити који играчи ће изаћи на терен.

Коментари / 0

Оставите коментар