Troicki: Ovo nam je bila ogromna šansa, ali...!

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je srpski tim verovao da najbolju šansu u dublu sa Argentinom ima ako on igra dubl sa Nenadom Zimonjićem.

Tenis 19.07.2015 | 17:40
Troicki: Ovo nam je bila ogromna šansa, ali...!

Reprezentacija Srbije je već posle dva dana izgubila od Argentine u četvrtfinalu Dejvis kupa, pošto su Troicki i Zimonjić poraženi od Leonarda Majera i Karlosa Berloka sa 6:2, 6:4, 6:1.

Prethodno je Filip Krajinović izgubio od Majera u singlu, a Troicki od Federika Delbonisa, i to pošto je vodio sa 2:0 u setovima.

“Bio nam je potreban poen da bismo ostali u igri i mislili smo da je najbolja šansa da ja igram dubl. Međutim, nismo imali šanse protiv njih, odigrali su sjajno i zasluženo pobedili”, rekao je Troicki.

Zimonjić je istakao da su Argentinci na najbolji mogući način iskoristili domaći teren u Buenos Airesu, a posebno igranje na šljaci i hladno vreme.

“Oni su najbolje iskoristili uslove koji su dobri za njih. Kombinacija šljake i hladnog vremena je učinila uslove još težim. To je njima išlo na ruko, a odigrali su na izuzetno visokom nivou”, istakao je Zimonjić.

Selektor srpskih tenisera Bogdan Obradović takođe se složio da su Argentinci odigrali bolje i zasluženo prošli u polufinale gde ih čeka selekcija Belgije.

“Oni su igrali odličan tenis, a moj tim je dao sve od sebe. Veliki je pritisak bio posle 2:0, ali smo pokušali. Viktor i Nenad su u ovom trenutku naši najbolji teniseri za dubl. Nenad je naš najbolji dubl igrač, osvojio je mnogo trofeja u paru sa velikim brojem igrača. Viktor i on su igrali već zajedno, ali su naši rivali bolje odigrali, a imali su i sreće, što je bitno u dublu”, istakao je Obradović.

Obradović je takođe istakao da će pred sam početak trećeg dana takmičenja odlučiti koji igrači će izaći na teren.

Komentari / 0

Ostavite komentar