Мицрософт Едге бољи од Гоогле Цхроме?

Мицрософт Едге је нови броwсер који ће Мицрософт испоручивати у пакету са Wиндоwс 10 оперативним системом, на рачунарима и мобилним уређајима.

Информационе технологије 18.07.2015 | 12:40
Мицрософт Едге бољи од Гоогле Цхроме?

Базирано на првим импресијама у вези са овим броwсером, многи су прилично задовољни оним што је Мицрософт имплементирао у Едге. Међутим, како се Едге сналази у тестовима против конкуренције? Према наводима Мицрософта, Едге је супериоран.

Мицрософт је открио да Едге тим ради на оптимизовању перформанси броwсера, те да то чини веома успешно. Едге је прошао кроз ЈаваСцрипт бенцхмарк тестове, да би се видело како се броwсер показао у такмичењу са конкуренцијом. Према добијеним резултатима, Едге се показао за 112 одсто бржим од Цхроме-а на WебКит Сунспидеру, 11 одсто на Гоогле Оцтане и 37 одсто на Аппле ЈетСтреаму.

Ипак, треба напоменути да се овде ради само о синтетичким бенцхмарк тестовима, а бројке показују потенцијале онога што би броwсер могао да постигне. Како ће се Едге показати током коришћења у стварном животу и код различитог броја корисника, остаје да се види. У сваком случају, Мицрософт је урадио добар маркетинг са промовисањем бенцхмарк резултата Едге броwсера.

Б 92

 

Коментари / 0

Оставите коментар