Шејх Хусеин: Није било геноцида у Сребреници

Шејх Имран Хусеин, угледни исламски теолог и филозоф, навео је у поруци муслиманима у читавом региону Балкана, да злочин који се пре 20 година догодио у Сребреници није геноцид.

Регион 13.07.2015 | 21:00
Шејх Хусеин: Није било геноцида у Сребреници

У, како је рекао, "поруци муслиманској заједници у Босни, али такође и онима на Косову и Метохији, Албанији, Македонији и читавом региону Балкана", која је постављена на Јутјуб, Хосеин наводи да је у Сребреници "спроведен системски план погуран од стране Запада и НАТО...".

Он је политику која намеће став да су Срби починили геноцид над муслиманима назвао мрачном и казао да ту политику спроводе исте институције које су дозволиле да се догоди масакр у Сребреници.

"Моје мишљење и желим да га поделим са бошњачким муслиманима је да верујем да би већина православних хришћана у БиХ, Србији и региону такође осудила убијање толико муслимана у Сребреници", навео је Хусеин.

Он је сигуран да га "не би одобрили и били део систематског плана као што је то радио Адолф Хитлер са Јеврејима, за које се плашио да ће му угрозити власт. Зато је установио политику геноцида. Тако је, то је била државна политика, званична политика владе".

Хусеин је додао да су такав систематски геноцид "исто спроводили древни Египћани над Јеврејима, што је описано у Старом завету, и не тако давно Европљани над домороцима Индијанцима у Северној Америци".

"Али питам вас у Босни, пре свега муслимане који сад живе у Сребреници и Бањалуци, да ли стварно верујете да су православни Срби имали политику геноцида и да је бране до данас као исправну? Ја то не мислим и надам се и молим да догађаји покажу да сам у праву", казао је Хусеин, чија титула шејха (учењака) значи да он тумачи веру и појашњава њене прописе, подучава друге вери, позива у њу и објашњава је.

Верски представник муслимана је позвао српску владу и владу у БиХ да спроведу референдум међу православним хришћанима у Србији и БИХ и виде шта народ о томе има да каже.

"Уверен сам да би резултат тог референдума био оштра осуда убијања невиних муслимана избеглица у Сребреници. Уколико већина народа осуђује убијање, како га можете назвати геноцидом? То је моје питање. Ако је геноцид, то мора да буде део државне политике. Да ли су држава Србија и босански Срби имали подршку целе заједнице, целе земље, свих људи за убијање муслимана? Не верујем", казао је Хусеин.

Најбољи начин је да сазнате, како је казао, а када добијете одговор да не одобравају шта се десило у Сребреници и да осуђују то, "онда не можете то да назовете геноцидом већ морате да пронађете појединце који су одговорни за убијање и осудите те људе и њих казните, а не цео народ, а то је оно што покушава да се уради са британском резолуцијом".

Хусеин је казао да је Русија била веома мудра кад је уложила вето на ту резолуцију, "која је само доливала уље на ватру да је одржава".

Шејх Имран Хусеин је рођен на острву Тринидад у Карипском мору 1942. године, и индијског је порекла. Завршио је Научни институт у Карачију, радио у дипломатији у Министарству спољних послова Тринидада и Тубага, али је дао оставку 1985. године да би се посветио исламу. Обављао је више верских функција у разним институцијама, предавао на бројним институтима и школама у Пакистану и Америци и написао 12 књига исламске тематике.

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Хрисцанин

13.07.2015 20:11

Свака ти цаст! Овај цовек говори истину и њега треба довест на власт да нас помири и уједини! А ове све сто су сада на власти похапсити ма које вјере да су јер су у великој вецини ЛОПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дина

13.07.2015 20:55

Свака цаст истина је да не мрзимо муслимане него Америка проклета

Name

Шеих

14.07.2015 07:04

Овај Шеих јест муслиман, али по опредјељењу он је Шиит, У Босни, Косову, Србији, Македонији или било гдје на Балкану живе такође муслимани, али они су забога Сунити. Они вјерују у Суннет, односно учење Аллаховог посланика Мухаммеда ас. За разлику од овога назовимо га учењака који има сасвим дуга учења о Исламу. Разлика између Шиита у Сунита је рецимо онолика колико се разликују православци и католици у Хришћанској, односно Кршћанској религији. Он (Шеих) као појединац не може о овоме расправљати и доносити некакве закључке, јер за ту област постоје институције које о томе одлучују, и које су своје рекле у православним пресудама.

Name

Игор

13.07.2015 20:21

Да је висе оваквих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Екро

13.07.2015 20:22

Који је сад ово брадоња ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

краљ

13.07.2015 20:35

Јел амери хтјели па србе једва наговорили. А амери ко нису могли. Дајте молим вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

13.07.2015 20:52

Никада ал бас никада нисам процитао паметније тумацење узасног злоцина. Србин сам ал сам се најезио од истине у ријецима постованог цовјека. Ово је позив на мир И зивот, ово је све сто нам треба....искрена И лијепа ријец И да сви схватимо одакле вјетрови пакла дувају ! Свака вам цаст И за референдум по том питању !!! Свака вам цаст добри цовјеце на свакој ријеци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма немој

14.07.2015 04:23

Ја стварно не могу да вјерујем који сте ви глупани , али стварно.

Name

Ре

14.07.2015 06:14

хахсхаха чуј најежио се док је читао хахаха

Name

Нидје везе

13.07.2015 20:55

Ко је овај ИСИЛ овац. Нас Босњаке не интересује ИСИЛ него Медјународни суд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схерлоцк

13.07.2015 20:57

Па гдје их висе налазите? Геноцид је правна категорија, установљен у Сребреници од два нејмјеродавнија интернационална суда под заставом УН:а. И сад треба оцјена неког сејха и других "еxперта" бити јаца од тих судова? Само слудјујете народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

14.07.2015 02:03

Процитај записнике са судјења кад се вец на то позивас, само це ти се касти.

Name

зоx

13.07.2015 20:59

Свака цаст господин велики

ОДГОВОРИТЕ
Name

наши најбољи знају боље

13.07.2015 20:59

Ма не зна Шејх Хусеин, ваљда боље знају најбољи синови наших народа: Вучић, Бакир, Човић и Додик. Јесмо ли их бирали или нисмо. Рече ли Бакир, "У јединству је снага!" Рече ли додик, "За српску"! Шта 'но рече Човић, мудров? "Једнакоправност за Хрвате. јел у Хрватској или у Босни Драгане! Не пита се Шејх Хусеин, питају се они које он спомиње, држе тензије и одузимају нам сву имовину и предуслове за живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купујмо домаће

13.07.2015 21:01

Е да је мало више објављивати текстове учени и мирољубиви људи, истина би имала своје право значење, али очито да је лаж и вјерско-политичко-економска напаст много јача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеy,

13.07.2015 21:12

Нико није више урадио против ислама на Балкану од Алије Изетеговића и његових сљедбеника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ооооооо

13.07.2015 21:13

Добри човјече хвала ти на овим ријечима.95 % Срба захвално ти је на овим ријечима и стварно одговарају истини. Није тачно да Срби мрзе Муслимане али се боре за своја права и боре се за равноправност . Запод је тај који жели да доминира и искориштава цијели свијет. Па видите шта раде исламским земљама. Шта су урадили Гадафију који је био велики државник и много урадио за свој народ. Садан Хусеин је само оклеветан и убијан да би разорили Ирак. Шта раде Ирану уводе им санкције и недозвољавају да се развија . А наши Муслимани мисле да их Аерика штити то једноставно није тачно .Они су нас посвадјали због своје користи Због тога смирите страсти и због Сребренице , њу је направила Америка, и протеклог рата . Окрените се миру и суживоту.Лијеп поздрав свим Муслиманима НАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адо

13.07.2015 21:23

Ја мислим док год нама у БиХ небуду пресдједници онај финци и сејдиц нема напретка ова банда само краде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

13.07.2015 21:26

Од кад ви Срби вјерујете ходзама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

13.07.2015 21:27

Погледајте кад неко на овакав текст иовакво мишљење даје минусе јасно вам је коме је овдје стало до мира и помирења а ко жели по сваку цијену да доминира и да је у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

13.07.2015 21:36

Мозда је сејх Имран у праву да је Америка ( цитај израел )све ово закухао, Ко прати предавања сејха зна мало висе, сејх говори о крају времена о битци коју крсцани зову армагедон, о повратку ИСУСА или ИСА пејгамбера како га зову муслимани,по сејховом тумацењу насе свете књиге армагедон је давно поцео и ми смо задњој фази те битке.Сејх тумацеци насе књиге мисли да це битку армагедон водити запад са израелом на целу тј антикрист или дезал по насем и православци са муслиманима на страни ИСУСА или ИСА пејгамбера ( скоро иста или слицна тумацења се могу наци и у Библији...књига Данијела,)Сеј тумацеци насе свете књиге предвида побједу православних и муслимана против антикриста или лазног месије који це бити зидов.Из тог тумацења сејх промовира савезниство измеду муслимана и православног свијта. МЕДУТИМ за нас на простору бивсе дрзаве је касно, ако је сејх у праву антикрист је овдје побједио 92 до 95 године десио се геноцид и разни други злоцини тако да је помирење измеду нас немогуце.Питање дана је кад це мо поновно заратити, ви хоцете дио Босне ми вам никада нецемо дозволити то,ми зелимо да укинемо геноцидну творевину републику српску ви це те је бранити,питање дана (кад антикрист буде зелио) ми це мо поновно заратити,мозда сад приликом покусаја додика да проведе накав референдум.Како год губитници сте и ви и ми, могуце савезниство измеду православних це мозда бити измеду русије,ирана ,грцке,турске,незнам ал нас босњака и вас срба нема у тој прици,,,,,нас је антикрист давно побједио

ОДГОВОРИТЕ
Name

рашо

14.07.2015 04:44

Ми имамо дио босне, и то не дио него пола босне, а то је РРЕПУБЛИКА СРПСКА. А што се тиче рата, ко га желио у кући му био.

Name

маx

14.07.2015 05:47

Ти ратуј ако ти се ратује,коме је нормалном висе до рата,ако нема помирења ајмо се брате подјелит вама васе нама насе,и јос несто гдје писе да је Босна васа тј.нецете нам дати ниједан дио Босне,ко мени мозе да да мени моју дједовин ил одузме,тако васи пусти снови да је Босна само васа остце само пусти,Босна је земља свих народа који у њој зиве и увјек це бити тако ,сто то прије схватис бице ти лаксе.

Name

О чему ти

14.07.2015 06:24

Брате ради мало мало мани се празних прича.

Name

аxxе

14.07.2015 06:59

Одавно паметнији коментар нисам процитао ала вера .. Давно смо ми сатрани и бједни сви скупа..

Name

мурга

13.07.2015 21:47

Потразите његов видео о Русији и исламу и видјет цете да цовјек збори истину о томе да су муслиманима највеци пријатељи руси, а не турци. Лп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитан

13.07.2015 21:48

Напокон неко паметан и објективан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

13.07.2015 22:03

Бошњаци као народ - отац нације Алија Изетбеговић - неће никад поћи за оваквим учењем. Може им тај човјек све нацртати али је све џаба. Нису пошли ни за Фикретом '91-ве него за Алијом. И опет ће, велика већина. То из године у годину доказују и избори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

13.07.2015 22:06

Овакви "угледни" су се појављивали у земљама гдје се данас РЕЗУ главе као лубеница. Запад то ради перфидно. Сад це се појавити ДРУГИ струцњак који це реци ОБРНУТО. Елем тако се једноставно стварају КЛАНОВИ а послије знамо сто слиједи. На крају ови са Запада додју на бијелом коњу доносеци свјетло, слободу и нови поредак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

13.07.2015 22:16

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=2Р4нРДХмрдк Ово је страдање без рата канапа и кундака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекајте људи

13.07.2015 22:45

Чекајте људи. Овакве сте до јуче називали теритисти. Сад ... Нико бољи од њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

14.07.2015 04:33

Не брабоњај без везе ти си једна секта од оних талибана који признају само свој Ислам а остали нису за вас муслимани све би ви клали ко год није као ви у тим гаћоњима и брадама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лол

14.07.2015 05:48

Ако Сејх Хусеин са тринадада тако казе онда нема ста висе расправљат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

14.07.2015 05:59

Овог господина и богомудрог цовека треба довести у Сарајево а ону битангу сто нарице и куне као нека трацара и торокуса истерат или затворит дозивотно на робију јер призива мрзњу и рат, такав цовек нема љубави у срцу своме ни за кога и он муслимане уместо у помирење гура у нову Сребреницу и погибије, посто од сукоба и саудијскх пара зиви и клања се као екстремиста сејтану и мамони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

14.07.2015 06:21

Свака цаст. И моје дубоко постовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

14.07.2015 06:39

Не доносите одлуке и мисљења о људима на основу изгледа боје козе дал носи браду или не вец о његовим дјелима колико је познат као тумац своје вјере колико познаје вјере других народа а оцигледно се ради о сколованом цовјеку великом познаваоцу свих религија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо

14.07.2015 06:44

Има цовек право у свему сто тврди а највисе када казе да вецина Срба не одобрава злоцин у Сребреници .

ОДГОВОРИТЕ
Name

вехабија

14.07.2015 06:44

А да се сада појави било гдје у БиХ направили би хајлу како се терористи слободно сецу сијуци страх и трепет...мој народе вјерујте усе и у своје кљусе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

14.07.2015 07:50

Хиљаду пута изречена лаж постаје истина. Поготово код неписменог и заосталог народа препуном мржње према својим Православним прецима. Следбеници Енглеза и Америке а не Израела како један писмени написа у коментару,и још овима додајмо Њемачку на крају постају ђаволске слуге,злочинци,терористи,мучитељи и препуни мржње. На једној страни побијају такве људе а на другој их издижу у висине па ако треба и да их поубијају они или ови сами себе па онда све то подметну комшији. Питање је само која сте ви онда вјера? Коме вјерујете? Колико ја видим ви вјерујете Хришћанима. А ови ће све да ураде да вас опљачкају и да вам гурају ријечи у уста. Овај шеик нека дуго поживи у здрављу и весељу. Хвала ти пуно баш као и оној Туркињи у бундестагу која им је исто очитала лекцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анђа

14.07.2015 07:58

Дуго већ пратим сва предавања ,јако образованог , Шеих Хусеина . Велики тумач , познавалац Кур'ана и свих осталих религија. И ово обраћање бошњачким муслиманима , објављено је након његовог помног анализирања Вјерујте , ништа тај човјек , не говори на памет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

14.07.2015 12:23

Свака ти цаст цовјек гледа правду све злоцине треба казнити и сви су уцествовали али треба судити праведно нека те Алах цува и доцекао јос 100 рамазана када си тако праведан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

14.07.2015 22:35

Питам се какав ментални склоп треба имати и ударити црвени минус на овакав пост.

Name

БОСАНАЦ

15.07.2015 00:39

ГДЈЕ НАДЈОСТЕ ОВУ БУДАЛУ. ДА ОН НИЈЕ У ФАМИЛИЈАРНОМ СРОСТВУ СА ДЗЕВАДОМ ГАЛИЈАСЕВИЦЕМ И МИРСАДОМ КЕБОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

15.07.2015 03:22

Срби и вехабије???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Шеих

15.07.2015 11:21

У праву си, овај није од оних муслимана који на бајрамски пост крчме печену јагњетину, и то не било гдје већ на ђенази-сахрани. Овај такође није дио оних муслимана који на бајрамски пост, комшији које је дошао и пружио руку помирења, помињу мајку четничку, вичу убиј га и погоде га каменом у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

15.07.2015 22:53

Јеси ли чуо Бакире и понови ово својим скутоношама.

ОДГОВОРИТЕ