Нови приједлог покушај понижења Ципраса

- Лидери еврозоне разговарали су до касних ноћних сати о условима трећег пакета финансијске помоћи Грчкој, а од јутрос је на столу, како се наводи у извјештајима, нацрт компромисног приједлога.

Свијет 13.07.2015 | 07:48
Нови приједлог покушај понижења Ципраса

За сада нема детаља о том документу.

Без новог договора, грчке банке ће доживјети колапс, а земља би могла да изађе из еврозоне.

Од Грчке је затражено да усвоји серију реформи до сриједе, 15. јула, прије било каквих разговора о новој уплати помоћи, али за сада нема договора о томе шта Атина тачно треба да уради, пренио је Би-Би-Си.

Претходно су министри финансија земаља еврозоне доставили листу мјера лидерима послије дводневне дискусије.

Један грчки званичник рекао је да су приједлози "веома лоши", а други да је ријеч о "понижавању" грчког премијера Алексиса Ципраса и његове љевичарске владе.

Самит у Бриселу прекинут је ноћас на неколико часова, како би се могли одржати разговори Ципраса, њемачког канцелара Ангеле Меркел, француског предсједника Франсоа Оланда и предсједника Европског савјета Доналда Туска.

Рано јутрос, Тусков портпарол објавио је да ће самит бити настављен расправом о "компромисном приједлогу".

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

?

13.07.2015 06:13

Грцима висе нико не вјерује,кад се једном изгуби повјерење теско га је вратити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деја Ву

13.07.2015 06:34

Наравно да ће га понижавати. Ако има мозга треба се окренути неком другом а у земљи завести ред и поредак и ставити до знања свима да сада има да посте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

13.07.2015 06:45

Да ли то понижавање има везе са тиме што је Грчка православна земља? Да ли се у рјешење Грчке кризе мијеша и Ватикан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

13.07.2015 08:35

Да ли треба да жалимо Грчку...ДА...јер ми Срби имамо такве гене да брзо заборавимо и најтеже шта су нам учинили Грци...дигли су руку када је Европска унија увела санкције Србији...дигли су руку када је НАТО требао да бомбардује Србију...извиждали су нас 1995-е када смо освојили европско првенство у Атини...за оно шта су нам урадили нису заслужили ни да их споменемо.

Name

Логика...

13.07.2015 06:50

Тазе "приједлог" : ЊЕМАЦКИ ЗАХТЈЕВИ 'Грци, издвојите 50 милијарди еура вриједну имовину с којом це умјесто вас управљати неки вањски фонд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Франкфурт

13.07.2015 07:22

Изгледа и он схватио..до цега је Грцку довео својим ставом..ово изгледа Европа добија јос један патронат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

13.07.2015 07:41

Идентицан однос британци су имали према индиском народу тј робљу када су због своје похлепе свјесно изазвали глад а конацни епилог је десетине милиона мртвих а само у области бенгал преко 3 000 000 уз британски коментар, ко им је крив када се коте као пацови.Овако це проци све колоније од балтика до алпа.Зиви били па видјели

ОДГОВОРИТЕ