Од сутра јефтинији роминг у Црној Гори

Црногорска Агенција за електронске комуникације и поштанску дјелатност /ЕКИП/ донијела је нову одлуку о утврђивању динамике снижавања цијена роминга, коју су од сутра дужни да примијене оператери јавних мобилних комуникационих мрежа на територији Црне Горе.

Регион 29.06.2015 | 22:15
Од сутра јефтинији роминг у Црној Гори

ЕКИП је одлуку о снижавању цијена роминга донио, иако је Управни суд у Црној Гори претходно пресудио да међудржавни споразум, који су прошле године потписале Србија, Црна Гора, БиХ и Македонија о постепеном снижавању цијена роминга у наредне три године, није у складу са интересима оператера.

Црногорски оператери - "Телеком" и "Теленор" жалили су се раније Управном суду и указали на чињеницу да међудржавни уговор са земљама региона није ратификован у црногорском парламенту. Управни суд је усвојио те жалбе.

Споразум, ипак, сутра почиње да се примјењује.

Савјет ЕКИП-а је данас на сједници донио нову одлуку, која је, како тврде, усклађена са међудржавним споразумом, па одлука Управног суда не одлаже његову примјену.

У обраложењу одлуке наводи се да је регулатор цијенио пресуду Управног суда од 12. јуна, којом је поништена одлука ЕКИП-а из марта, а посебно став из образложења пресуде да по становишту тог суда нема законског утемељења за доношење поменуте одлуке.

Коментари / 0

Оставите коментар