Od sutra jeftiniji roming u Crnoj Gori

Crnogorska Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost /EKIP/ donijela je novu odluku o utvrđivanju dinamike snižavanja cijena rominga, koju su od sutra dužni da primijene operateri javnih mobilnih komunikacionih mreža na teritoriji Crne Gore.

Region 29.06.2015 | 22:15
Od sutra jeftiniji roming u Crnoj Gori

EKIP je odluku o snižavanju cijena rominga donio, iako je Upravni sud u Crnoj Gori prethodno presudio da međudržavni sporazum, koji su prošle godine potpisale Srbija, Crna Gora, BiH i Makedonija o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine, nije u skladu sa interesima operatera.

Crnogorski operateri - "Telekom" i "Telenor" žalili su se ranije Upravnom sudu i ukazali na činjenicu da međudržavni ugovor sa zemljama regiona nije ratifikovan u crnogorskom parlamentu. Upravni sud je usvojio te žalbe.

Sporazum, ipak, sutra počinje da se primjenjuje.

Savjet EKIP-a je danas na sjednici donio novu odluku, koja je, kako tvrde, usklađena sa međudržavnim sporazumom, pa odluka Upravnog suda ne odlaže njegovu primjenu.

U obraloženju odluke navodi se da je regulator cijenio presudu Upravnog suda od 12. juna, kojom je poništena odluka EKIP-a iz marta, a posebno stav iz obrazloženja presude da po stanovištu tog suda nema zakonskog utemeljenja za donošenje pomenute odluke.

Komentari / 0

Ostavite komentar