Вимблдон: Серенина ''лаганица'', испала Суарес-Наваро!

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс без проблема се пласирала у друго коло Вимблдона, победом над Маргаритом Гаспарјан из Русије. Летонска тенисерка Јелена Остапенко направила је највеће изненађење досадашњег тока Вимблдона, победом над Шпанкињом Карлом Суарес Наваро.

Тенис 29.06.2015 | 17:00
Вимблдон: Серенина ''лаганица'', испала Суарес-Наваро!

Американка је до тријумфа дошла са 6:4, 6:1, после једног сата и 22 минута игре.

У наредном колу, Серену очекује сусрет са бољом из дуела Тимее Бабош из Мађарске и Чехиње Петре Цетковске.

Серени је било потребно време да против Гаспарјанове дође до свог ритма, а када је то успела, није се освртала. Својој ривалки је дозволила да јој узме само један сервис, иако је имала осам брејк прилика, а сама је имала четири брејка.

Американка је имала тек 53 одсто успешности сервиса, али када је успела да га убаци, изгубила је само девет поена. На крају сусрета, имала је шест више винера од Рускиње, али и седам неизнуђених грешака више, међутим, на крају је освојила чак 21 поен више од ривалке.

Серена на Вимблдону, иначе, јури своју четврту Грен слем титулу заредом, чиме би у истом тренутку у њеном поседу била сва четири трофеја са највећих турнира. Такође, бори се за шесту титулу на лондонској трави.

Остапенко, прошлогодишња јуниорска шампионка Вимблдона, против Суарес Наваро је славила са 6:2, 6:0, после 52 минута игре.

Наредна ривалка младе Летонке биће боља из дуела Румунке Александре Дулгеру и Кристине Младеновић из Француске.

Као прошлогодишња јуниорска шампионка, Остапенко је добила специјалну позивницу организатора, коју је у потпуности оправдала. Њен пласман – 147. место и чињеница да има 18 година говоре да је направила велико изненађење, али стоји и чињеница да трава није најомиљенија подлога шпанске тенисерке.

Летонка је од старта меча контролисала резултат, а решила га је веома брзо. Имала је укупно шест брејкова, ривалки је дозволила само да јој једном одузме сервис, а на крају је уписала и 27 поена више од Шпанкиње. Чињеница да је Суарес Наваро имала само један гем током меча говори такође много, а Остапенко је меч завршила са 30, а имала је и девет неизнуђених грешака више.

Коментари / 0

Оставите коментар