Vimbldon: Serenina ''laganica'', ispala Suares-Navaro!

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams bez problema se plasirala u drugo kolo Vimbldona, pobedom nad Margaritom Gasparjan iz Rusije. Letonska teniserka Jelena Ostapenko napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Vimbldona, pobedom nad Špankinjom Karlom Suares Navaro.

Tenis 29.06.2015 | 17:00
Vimbldon: Serenina ''laganica'', ispala Suares-Navaro!

Amerikanka je do trijumfa došla sa 6:4, 6:1, posle jednog sata i 22 minuta igre.

U narednom kolu, Serenu očekuje susret sa boljom iz duela Timee Baboš iz Mađarske i Čehinje Petre Cetkovske.

Sereni je bilo potrebno vreme da protiv Gasparjanove dođe do svog ritma, a kada je to uspela, nije se osvrtala. Svojoj rivalki je dozvolila da joj uzme samo jedan servis, iako je imala osam brejk prilika, a sama je imala četiri brejka.

Amerikanka je imala tek 53 odsto uspešnosti servisa, ali kada je uspela da ga ubaci, izgubila je samo devet poena. Na kraju susreta, imala je šest više vinera od Ruskinje, ali i sedam neiznuđenih grešaka više, međutim, na kraju je osvojila čak 21 poen više od rivalke.

Serena na Vimbldonu, inače, juri svoju četvrtu Gren slem titulu zaredom, čime bi u istom trenutku u njenom posedu bila sva četiri trofeja sa najvećih turnira. Takođe, bori se za šestu titulu na londonskoj travi.

Ostapenko, prošlogodišnja juniorska šampionka Vimbldona, protiv Suares Navaro je slavila sa 6:2, 6:0, posle 52 minuta igre.

Naredna rivalka mlade Letonke biće bolja iz duela Rumunke Aleksandre Dulgeru i Kristine Mladenović iz Francuske.

Kao prošlogodišnja juniorska šampionka, Ostapenko je dobila specijalnu pozivnicu organizatora, koju je u potpunosti opravdala. Njen plasman – 147. mesto i činjenica da ima 18 godina govore da je napravila veliko iznenađenje, ali stoji i činjenica da trava nije najomiljenija podloga španske teniserke.

Letonka je od starta meča kontrolisala rezultat, a rešila ga je veoma brzo. Imala je ukupno šest brejkova, rivalki je dozvolila samo da joj jednom oduzme servis, a na kraju je upisala i 27 poena više od Špankinje. Činjenica da je Suares Navaro imala samo jedan gem tokom meča govori takođe mnogo, a Ostapenko je meč završila sa 30, a imala je i devet neiznuđenih grešaka više.

Komentari / 0

Ostavite komentar