ЕТЦЦ: Душан Борковић је просто НЕЗАУСТАВЉИВ!

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић наставио јепоход ка првој титлули у Европском купу туринг аутмобила, под окриљем Светске аутомобилске федерације.

Остали спортови 28.06.2015 | 14:00
ЕТЦЦ: Душан Борковић је просто НЕЗАУСТАВЉИВ!

Права је штета што је Борковић морао да се повуче из светске конкуренције, јер је овогодишња сезона у ЕТЦЦ-у најбоља потврда да је он возач за високе домете.

Возач НИС Петрол бy Б3 Рацинг Теам-а тријумфовао је на првој трци ФИА ЕТЦЦ у Француској вожене на стази Пол Рикар. То је његова трећа победа у шампионату (после Мађарске и Словачке", и још више је повећао вођство у генералном пласману возача (сада има 48 бодова).

Борковића данас од 15.15 часова очекује и друга трка.

До своје треће овосезонске победе у ЕТЦЦ-у, Борковић је стигао на доминантан начин. Остварио је, најпре, најбоље време у квалификацијама, што му је донело прва три бода овог тркачког викенда, Борковић је у летећем старту издржао снажан напад Мата Хомоле и Андреаса Фистера и у прву десну кривину успео да уђе као првопласирани.

Од тог мајсторског маневра, Борковић је угасио сваку наду конкурентима да могу да га угрозе. Сваким следећим пређеним метром повећавао је разлику над пратиоцима, а једино што се дешавало иза његових леђа била је борба за друго место.

Управо након дуела Хомоле и Фистера, Словак је добио казну проласка кроз бокс, што је на најбољи начин искористио другопласирани у генералном поретку, Чех Петр Фулин, који је на крају кроз циљ прошао иза Борковића.

Српски аутомобилиста после прве трке учврстио се у вођству у генералном пласману са 48 бодова, док је Фулин други са пет поена мање. Дуца ће на другој трци стартовати са осме позиције, будући да је стартни поредак на другој трци обрнут кад је у питању најбољих осам возача из прве трке.

Коментари / 0

Оставите коментар