ETCC: Dušan Borković je prosto NEZAUSTAVLJIV!

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nastavio jepohod ka prvoj titluli u Evropskom kupu turing autmobila, pod okriljem Svetske automobilske federacije.

Ostali sportovi 28.06.2015 | 14:00
ETCC: Dušan Borković je prosto NEZAUSTAVLJIV!

Prava je šteta što je Borković morao da se povuče iz svetske konkurencije, jer je ovogodišnja sezona u ETCC-u najbolja potvrda da je on vozač za visoke domete.

Vozač NIS Petrol by B3 Racing Team-a trijumfovao je na prvoj trci FIA ETCC u Francuskoj vožene na stazi Pol Rikar. To je njegova treća pobeda u šampionatu (posle Mađarske i Slovačke", i još više je povećao vođstvo u generalnom plasmanu vozača (sada ima 48 bodova).

Borkovića danas od 15.15 časova očekuje i druga trka.

Do svoje treće ovosezonske pobede u ETCC-u, Borković je stigao na dominantan način. Ostvario je, najpre, najbolje vreme u kvalifikacijama, što mu je donelo prva tri boda ovog trkačkog vikenda, Borković je u letećem startu izdržao snažan napad Mata Homole i Andreasa Fistera i u prvu desnu krivinu uspeo da uđe kao prvoplasirani.

Od tog majstorskog manevra, Borković je ugasio svaku nadu konkurentima da mogu da ga ugroze. Svakim sledećim pređenim metrom povećavao je razliku nad pratiocima, a jedino što se dešavalo iza njegovih leđa bila je borba za drugo mesto.

Upravo nakon duela Homole i Fistera, Slovak je dobio kaznu prolaska kroz boks, što je na najbolji način iskoristio drugoplasirani u generalnom poretku, Čeh Petr Fulin, koji je na kraju kroz cilj prošao iza Borkovića.

Srpski automobilista posle prve trke učvrstio se u vođstvu u generalnom plasmanu sa 48 bodova, dok je Fulin drugi sa pet poena manje. Duca će na drugoj trci startovati sa osme pozicije, budući da je startni poredak na drugoj trci obrnut kad je u pitanju najboljih osam vozača iz prve trke.

Komentari / 0

Ostavite komentar