Звијезда је рођена! Овај клинац руши Болта!

Тинејџер истрчао други резултат сезоне и десети икада! Трејвон Бромел би могао да озбиљно уздрма светску атлетику.

Остали спортови 29.06.2015 | 19:00
Звијезда је рођена! Овај клинац руши Болта!

Статус Јусеина Болта као најбржег човека на свету био је благо пољуљан после одличних резултата Џастина Гетлина почетком јуна, али један амерички тинејџер постаје озбиљна претња легендарном спринтеру са Јамајке.

Трејвон Бромел, још увек 19-годишњак, истрчао је 100 метара у квалификацијама националног првенства САД у времену 9,84 секунди. Колико је резултат младог Бромела озбиљан говори чињеница да је то друго најбрже време у 2015. години, а једини бржи био је Гетлин на митингу Дијамантске лиге у Риму истрчавши исту деоницу за 9,74 секунди. На такмичењу у Орегону, Бромел је изборио пласман на Светско првенство које ће се овог лета одржати у Пекингу.

„Заиста сам изненађен својим временом јер када сам успорио при крају трке, нисам мислио да ћу бити толико брз. Ово је лудо! Нисам планирао да тако брзо трчим у квалификацијама“, рекао је Бромел за сајт америчке атлетске федерације. Он је у полуфиналу био бржи за још пет стотинки (9,79), али уз велику помоћ ветра у леђа, док је у финалној трци временом 9,96 завршио на другом месту иза Тајсона Геја (9,87).

Бромел је тако постао први амерички тинејџер који је изборио пласман на неко Светско првенство и први јуниор који је пробио границу од 10 секунди. О успеху младог спринтера са Флориде највише говори податак да је истрчао десето најбоље време свих времена. Амерички медији су због тога нестрпљиви да Бромела виде на стадиону у Пекингу, месту на којем је Болт пре седам година започео владавину као најбржег човека свих времена.

С обзиром на то да још увек није напунио 20 година, пред Бромелом је очигледно светла будућност на атлетским стазама, а Јенкији се надају да би могао да освоји златну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру наредне године и тако прекине Болтову надмоћ у најпрестижнијој атлетској трци.

Коментари / 0

Оставите коментар