Никол Кидман одлична у „Земљи странаца“

Аустралијске дивљине су моћна позадина многих филмова, а та опасна пустош биће приказана у трилеру „Земља странаца“ од 9. јула на великим платнима одабраних домаћих биоскопа. У фокусу остварења редитељке Ким Фарант је живот Паркерових који се окреће наглавачке када њихово двоје деце мистериозно нестане.

Забава 27.06.2015 | 09:14
Никол Кидман одлична у „Земљи странаца“

Породица Паркер се досељава у аустралијски пустињски град Нетгари, који се налази далеко од других урбаних центара. Остављају утисак пријатних комшија, али тешко стичу нове пријатеље.

Првенствено деца - Лили наставља као свака тинејџерка да помера границе и истражује своју сексуалност, док млађи Том месечари у сну.

Једне вечери, супружници Кетрин (Никол Кидман) и Метју (Џозеф Фајнс) откривају да су деца нестала. Мајка убрзо пада у очај, док насилничка природа оца полако испливава на површину, а страшна пешчана олуја се спрема да удари у град.


Предвођени локалним полицајцем (Хуго Вивинг), становници града се придружују потрази, док се град гуши у црвеној прашини и тами. Док температура расте, шансе да су деца преживела смањују се из дана у дан.

Кетрин и Метју наћи ће се на ивици провалије, борећи се за опстанак своје деце и надајући се да ће успети да промене њихову неизвесну судбину.


Поред Никол Кидман, Хуга Вивинга, Џозефа Фајнса, у епизодним улогама се појављују Шон Кинан, Николас Хамилтон, Лиса Фланаган и Тејлор Фергусон.

Део трилер, део психолошка драма, Земља странаца експлодира са талентом и уверљивим тоном приповедача - редитељке Ким Фарант, којој је ово први дугометражни филм.


Земља странаца је премијерно приказана на Санденс фестивалу, а публика и критичари су се сложили у једном - Никол Кидман је феноменално одиграла једну од најтежих улога у својој каријери.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар