Nikol Kidman odlična u „Zemlji stranaca“

Australijske divljine su moćna pozadina mnogih filmova, a ta opasna pustoš biće prikazana u trileru „Zemlja stranaca“ od 9. jula na velikim platnima odabranih domaćih bioskopa. U fokusu ostvarenja rediteljke Kim Farant je život Parkerovih koji se okreće naglavačke kada njihovo dvoje dece misteriozno nestane.

Zabava 27.06.2015 | 09:14
Nikol Kidman odlična u „Zemlji stranaca“

Porodica Parker se doseljava u australijski pustinjski grad Netgari, koji se nalazi daleko od drugih urbanih centara. Ostavljaju utisak prijatnih komšija, ali teško stiču nove prijatelje.

Prvenstveno deca - Lili nastavlja kao svaka tinejdžerka da pomera granice i istražuje svoju seksualnost, dok mlađi Tom mesečari u snu.

Jedne večeri, supružnici Ketrin (Nikol Kidman) i Metju (Džozef Fajns) otkrivaju da su deca nestala. Majka ubrzo pada u očaj, dok nasilnička priroda oca polako isplivava na površinu, a strašna peščana oluja se sprema da udari u grad.


Predvođeni lokalnim policajcem (Hugo Viving), stanovnici grada se pridružuju potrazi, dok se grad guši u crvenoj prašini i tami. Dok temperatura raste, šanse da su deca preživela smanjuju se iz dana u dan.

Ketrin i Metju naći će se na ivici provalije, boreći se za opstanak svoje dece i nadajući se da će uspeti da promene njihovu neizvesnu sudbinu.


Pored Nikol Kidman, Huga Vivinga, Džozefa Fajnsa, u epizodnim ulogama se pojavljuju Šon Kinan, Nikolas Hamilton, Lisa Flanagan i Tejlor Ferguson.

Deo triler, deo psihološka drama, Zemlja stranaca eksplodira sa talentom i uverljivim tonom pripovedača - rediteljke Kim Farant, kojoj je ovo prvi dugometražni film.


Zemlja stranaca je premijerno prikazana na Sandens festivalu, a publika i kritičari su se složili u jednom - Nikol Kidman je fenomenalno odigrala jednu od najtežih uloga u svojoj karijeri.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar