"Глас радника" пријети изласком на улице

Борбу за наша права на која власт у Брчком годинама одговара само обећањима, настављамо протестима почев од 1. јула, поручили су данас с конференције за новинаре чланови Удружења „Глас радника" који су 92. године без своје воље остали без посла.

Босна и Херцеговина 23.06.2015 | 13:25
"Глас радника" пријети изласком на улице

И након 20 година колико траје наша борба за радничка али и основна људска права – криминална и у корупцији огрезла власт дистрикта и даље нам дијели само обећања, а међу нама је све више гладних и понижених, огорчени су чланови Удружења које окупља око 1000 до 92. запослених у друштвеним предузећима.

„Наш захтјев да нам се каже гдје је нестало 274.000 марака које су раније одобрене у буџету дистрикта за најугроженије међу нама и даље је без одговора и власти и истражних органа. Поново смо ове године обманути везано за обећање да ћемо ребалансом добити стална – макар и минимална мјесечна примања док чекамо на Бироу за незапослене. Одлучили смо – 1. јула организујемо тродневне протесте и позивамо све незадовољне и понижене категорије суграђана да нам се придруже у борби против дискриминације и политичке корупције чак и у области социјалних давања", рекао је новинарима потпредсједник Удружења „Глас радника" Слободан Игњић.

У Влади нису коментарисали најаву протеста, али је потврђено да ће о захтјевима градоначелник Анто Домић до краја ове седмице поново разговарати с делегацијом Удружења „Глас радника".

БН ТВ

 

Коментари / 0

Оставите коментар