"Glas radnika" prijeti izlaskom na ulice

Borbu za naša prava na koja vlast u Brčkom godinama odgovara samo obećanjima, nastavljamo protestima počev od 1. jula, poručili su danas s konferencije za novinare članovi Udruženja „Glas radnika" koji su 92. godine bez svoje volje ostali bez posla.

Bosna i Hercegovina 23.06.2015 | 13:25
"Glas radnika" prijeti izlaskom na ulice

I nakon 20 godina koliko traje naša borba za radnička ali i osnovna ljudska prava – kriminalna i u korupciji ogrezla vlast distrikta i dalje nam dijeli samo obećanja, a među nama je sve više gladnih i poniženih, ogorčeni su članovi Udruženja koje okuplja oko 1000 do 92. zaposlenih u društvenim preduzećima.

„Naš zahtjev da nam se kaže gdje je nestalo 274.000 maraka koje su ranije odobrene u budžetu distrikta za najugroženije među nama i dalje je bez odgovora i vlasti i istražnih organa. Ponovo smo ove godine obmanuti vezano za obećanje da ćemo rebalansom dobiti stalna – makar i minimalna mjesečna primanja dok čekamo na Birou za nezaposlene. Odlučili smo – 1. jula organizujemo trodnevne proteste i pozivamo sve nezadovoljne i ponižene kategorije sugrađana da nam se pridruže u borbi protiv diskriminacije i političke korupcije čak i u oblasti socijalnih davanja", rekao je novinarima potpredsjednik Udruženja „Glas radnika" Slobodan Ignjić.

U Vladi nisu komentarisali najavu protesta, ali je potvrđeno da će o zahtjevima gradonačelnik Anto Domić do kraja ove sedmice ponovo razgovarati s delegacijom Udruženja „Glas radnika".

BN TV

 

Komentari / 0

Ostavite komentar