Српске рукометашице ипак иду на СП!

Српске рукометашице играће на Светском првенству у Данској, пошто им је Међународна рукометна федерација доделила специјалну позивницу.

Остали спортови 23.06.2015 | 12:40
Српске рукометашице ипак иду на СП!

Женска репрезентација Србије није успела да избори своје место кроз квалификације, а ‘вајлд карту’ је добила захваљујући петом месту на званичној ранг листи ИХФ.

“Овакве позивнице се не добијају на поклон, већ је ово последица резултата које је остварила женска рукометна репрезентација Србије, освајањем сребрне медаље на светском првенству које је одржано у Србији, као и чињенице да се РСС налази на петом месту на званичној ранг листи ИХФ, затим великог угледа који РСС и председник УО РСС Велимир Марјановић уживају у ИХФ и ЕХФ”, истакао је представник Управног одбора Рукометног савеза Србије Борислав Перовић.

Перовић је истакао да су српске рукометашице на тај начин награђене за рад, залагање, верност и поштовање које су показале према својој репрезентацији у квалификацијама са селекцијом Румуније. Такође, он је нагласио да постоји могућност да дође до проблем у финансирају свих активности рукометних селекција, али да се у Рукометном савезу надају да ће то тело имати помоћ државе и спонзора.

Светско првенство у Данској биће одржано од 5. до 20. децембра, а жреб ће бити обављен у четвртак.

Коментари / 0

Оставите коментар