Srpske rukometašice ipak idu na SP!

Srpske rukometašice igraće na Svetskom prvenstvu u Danskoj, pošto im je Međunarodna rukometna federacija dodelila specijalnu pozivnicu.

Ostali sportovi 23.06.2015 | 12:40
Srpske rukometašice ipak idu na SP!

Ženska reprezentacija Srbije nije uspela da izbori svoje mesto kroz kvalifikacije, a ‘vajld kartu’ je dobila zahvaljujući petom mestu na zvaničnoj rang listi IHF.

“Ovakve pozivnice se ne dobijaju na poklon, već je ovo posledica rezultata koje je ostvarila ženska rukometna reprezentacija Srbije, osvajanjem srebrne medalje na svetskom prvenstvu koje je održano u Srbiji, kao i činjenice da se RSS nalazi na petom mestu na zvaničnoj rang listi IHF, zatim velikog ugleda koji RSS i predsednik UO RSS Velimir Marjanović uživaju u IHF i EHF”, istakao je predstavnik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Borislav Perović.

Perović je istakao da su srpske rukometašice na taj način nagrađene za rad, zalaganje, vernost i poštovanje koje su pokazale prema svojoj reprezentaciji u kvalifikacijama sa selekcijom Rumunije. Takođe, on je naglasio da postoji mogućnost da dođe do problem u finansiraju svih aktivnosti rukometnih selekcija, ali da se u Rukometnom savezu nadaju da će to telo imati pomoć države i sponzora.

Svetsko prvenstvo u Danskoj biće održano od 5. do 20. decembra, a žreb će biti obavljen u četvrtak.

Komentari / 0

Ostavite komentar