Сусрет Огњена Тадића и Маје Гојковић

У оквиру Треће конференције парламентараца Дунавског региона, замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Огњен Тадић састао се данас у Београду са предсједницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић.

Регион 22.06.2015 | 19:00
Сусрет Огњена Тадића и Маје Гојковић

Током сусрета Тадић, који је и потпредсједник СДС, и Гојковићева су разговарали о унапређењу међупарламентарне сарадње Народне скупштине Републике Србије и Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине. Саговорници су се сагласили да је сарадњу два парламента потребно ојачати у духу добросусједских односа у региону.

Било је ријечи и о економској сарадњи између Србије и Босне и Херцеговине, као и о сарадњи у области европских интеграција. У оквиру размјене искустава у организирању Дунавске конференције, истакнут је значај реализације Стратегије Европске уније за Дунавски регион, као прве стратегије ЕУ која обухвата и државе које нису чланице те уније.

Замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ Огњен Тадић упутио је позив предсједници Народне скупштине Републике Србије да ускоро посјети Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине, с циљем наставка добре сарадње између два парламента и рада на унапређењу даљих односа.

Коментари / 0

Оставите коментар