Susret Ognjena Tadića i Maje Gojković

U okviru Treće konferencije parlamentaraca Dunavskog regiona, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić sastao se danas u Beogradu sa predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

Region 22.06.2015 | 19:00
Susret Ognjena Tadića i Maje Gojković

Tokom susreta Tadić, koji je i potpredsjednik SDS, i Gojkovićeva su razgovarali o unapređenju međuparlamentarne saradnje Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Sagovornici su se saglasili da je saradnju dva parlamenta potrebno ojačati u duhu dobrosusjedskih odnosa u regionu.

Bilo je riječi i o ekonomskoj saradnji između Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i o saradnji u oblasti evropskih integracija. U okviru razmjene iskustava u organiziranju Dunavske konferencije, istaknut je značaj realizacije Strategije Evropske unije za Dunavski region, kao prve strategije EU koja obuhvata i države koje nisu članice te unije.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić uputio je poziv predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije da uskoro posjeti Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, s ciljem nastavka dobre saradnje između dva parlamenta i rada na unapređenju daljih odnosa.

Komentari / 0

Ostavite komentar