ЕП до 21: Може ли Србија до 1/2-финала?!

Голман младе репрезентације Србије Марко Дмитровић каже да се екипа неколико пута издизала када је била отписивана и да има шансе за пласман у полуфинале ЕП.

Фудбал 22.06.2015 | 17:20
ЕП до 21: Може ли Србија до 1/2-финала?!

"На Европском првенству мотивација не сме да недостаје. Ово се доживљава можда једном у животу. Није било лако ни доћи овде на завршни турнир. Ниједан играч овде није дошао овде у Чешку реда ради. Част нам је да представљамо своју земљу.

"Ова екипа се у претходне две и по године неколико пута се издизала кад су нас сви отписивали. Можемо да се погледамо међу собом у очи", рекао је Дмитровић.

Србија је у суботу декласирана од домаћина Чешке са 4:0 и са једним бодом утакмицу пре краја групне фазе умањила је шансу за пласман у полуфинале.

Српски фудбалери ће у уторак играти против Данске у трећем колу Групе А.

"Имамо квалитет да победимо Данску. Побеђивали смо и много јаче тимове од селекције Данске. Само је битно да ми будемо на свом нивоу. У том случају можемо све да победимо", казао је голман Марко Дмитровић.

Крилни фудбалер Славољуб Срнић рекао је да је српски тим против Чешке имао лош дан.

"Свако може да има лош дан, нама се то управо догодило против Чешке. Изгледало је као да су чешки фудбалери много више желели победу од нас. Њихов брз гол као да нас је збунио, упали смо у неку конфузију из које до краја меча нисмо успели да се вратимо. Истина је да можемо много више. Утисак је да су све екипе на првенству приближног квалитета, бар тако показују резултати у прва два кола", рекао је Срнић.

Леви бек репрезентације Србије Немања Петровић истакао је да се атмофера у екипи није променила после убедљивог пораза.

"Атмосфера се није мењала без обзира на пораз. Не бих се много враћао на утакмицу против Чешке. Горак је укус, али морамо да мислимо на будућност. Пред нама је најбитнија утакмица, против Данске. Преко тог противника можемо до нашег циља, наравно, ако се поклопе још неке коцкице и због тога морамо да останемо позитивни", казао је Петровић.

Утакмица између Србије и Данске играће се у уторак од 20.45.

Коментари / 0

Оставите коментар