Пет необичних мјеста за одмор

Ако често путујете, вероватно вам се десило да желите да планирате следеће путовање, а немате појма где да одете. Ако је тако, размислите озбиљно о овим дестинацијама – у питању су заиста занимљива одредишта.

Путовања 22.06.2015 | 09:06
Пет необичних мјеста за одмор

Адана, Турска

Иако је уз Истанбул Анталија најпознатија туристичка регија, Адана би могла да представља занимљив избор ако волите Турску. Смештена је уз море, па је лако доступна локалним авиокомпанијама.

Сан Себастијан, Шпанија

Сан Себастијан је лучки град у баскијској покрајини Гипускоа. Ако сте већ обишли Барселону, Мадрид и Севиљу, ово не смете да заобиђете. Предивне плаже, одлична забава и још боља храна само су неке од ствари које вас овде чекају.

Азербејџан

Република Азербејџан налази се у јужном Кавказу и излази на Каспијско језеро. Протеклих неколико година престоница Баку почела је ужурбано да се развија, а томе доприноси и чињеница да нискобуџетне компаније из Европе лете и у ову државу.

Кито, Еквадор

Сан Франциско де Кито главни је град Еквадора и покрајине Пичинча, као и политичко, културно и финансијско средиште државе. Старо градско језгро изграђено је у колонијалном стилу због које је Кито, заједно с Краковом, био први град који је уписан на УНЕСКО-ву листу светске баштине.

Чиле

Ова држава налази се на западу Јужне Америке и пружа уз источну обалу Тихог океана, а по облику је једна од најнеобичнијих држава света. Протеже се на више од 38 степени географске ширине, односно више од 4260 километара. Идеалан је избор ако волите авантуристички одмор у природи.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар