Pet neobičnih mjesta za odmor

Ako često putujete, verovatno vam se desilo da želite da planirate sledeće putovanje, a nemate pojma gde da odete. Ako je tako, razmislite ozbiljno o ovim destinacijama – u pitanju su zaista zanimljiva odredišta.

Putovanja 22.06.2015 | 09:06
Pet neobičnih mjesta za odmor

Adana, Turska

Iako je uz Istanbul Antalija najpoznatija turistička regija, Adana bi mogla da predstavlja zanimljiv izbor ako volite Tursku. Smeštena je uz more, pa je lako dostupna lokalnim aviokompanijama.

San Sebastijan, Španija

San Sebastijan je lučki grad u baskijskoj pokrajini Gipuskoa. Ako ste već obišli Barselonu, Madrid i Sevilju, ovo ne smete da zaobiđete. Predivne plaže, odlična zabava i još bolja hrana samo su neke od stvari koje vas ovde čekaju.

Azerbejdžan

Republika Azerbejdžan nalazi se u južnom Kavkazu i izlazi na Kaspijsko jezero. Proteklih nekoliko godina prestonica Baku počela je užurbano da se razvija, a tome doprinosi i činjenica da niskobudžetne kompanije iz Evrope lete i u ovu državu.

Kito, Ekvador

San Francisko de Kito glavni je grad Ekvadora i pokrajine Pičinča, kao i političko, kulturno i finansijsko središte države. Staro gradsko jezgro izgrađeno je u kolonijalnom stilu zbog koje je Kito, zajedno s Krakovom, bio prvi grad koji je upisan na UNESKO-vu listu svetske baštine.

Čile

Ova država nalazi se na zapadu Južne Amerike i pruža uz istočnu obalu Tihog okeana, a po obliku je jedna od najneobičnijih država sveta. Proteže se na više od 38 stepeni geografske širine, odnosno više od 4260 kilometara. Idealan je izbor ako volite avanturistički odmor u prirodi.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar