Посао дана је направио Виљареал!

Виљареал довео тандем Малаге и голмана ПСЖ-а за 17.000.000 евра! Кастилехо и Саму Гарсија потписали на по пет година, стигао и јунак претходног Мундијалита.

Фудбал 19.06.2015 | 19:30
Посао дана је направио Виљареал!

Био је једно од најпријатнијих изненађења минуле сезоне у Шпанији, од клубова средњег ранга уз Валенсију и Севиљу играо најдинамичнији и најофанзивнији фудбал, али очигледно да Виљареал жели још боље. У ту сврху Жута подморница је довела двојицу игра наглашених нападачких карактеристика. И то из истог клуба. Жути дрес у четвртак послеподне задужили су Самуел Гарсија (24) и Саму Кастилехо (20), досадашњи фудбалери Малаге.

Према наводима шпанских медија, комплетан пакет коштаће клуб са Мадригала између 15.000.000 и 17.000.000 евра, а играчи су потписали петогодишње уговоре и према приказаном и претходној требало би да буду значајна појачања Виљареала у наредној сезони.

Оно што одмах упада у очи је чињеница и да су Кастилехо и Гарсија деца Малаге, рођени су у том граду, али су одлучили да оду из Андалузија, што само сведочи да односи на Ла Росаледи нису идеални, јер су плаво-бели наставили расипање тима само неколико дана пошто су продали Хуанмија Саутемптону.

Кастилехо је био један од траженијих играча овог лета, дуго је био на радару Порта, тренер Лопетеги планирао је да га ангажује још пре годину дана, помињала се и селидба у Атлетико, али од тога није било ништа. Саму је крилни везиста, баш као и Самуел Гарсија и њих двојица су били ударне игре Малаге.

То није све од Виљареала. На Мадригал је стигао и Алфонс Ареола (22), голман Пари Сен Жермена, који је стигао на једногодишњу позајмицу. Ко се добро сећа, реч је о чувару мреже младе репрезентације Француске, која је на претходном издању Мундијалита постала првак света тако што је у финалу против Уругваја управао Ареола одбранио два пенала! Мунулу сезону провео је на позајмицу у Бастији.

Коментари / 0

Оставите коментар