Posao dana je napravio Viljareal!

Viljareal doveo tandem Malage i golmana PSŽ-a za 17.000.000 evra! Kastileho i Samu Garsija potpisali na po pet godina, stigao i junak prethodnog Mundijalita.

Fudbal 19.06.2015 | 19:30
Posao dana je napravio Viljareal!

Bio je jedno od najprijatnijih iznenađenja minule sezone u Španiji, od klubova srednjeg ranga uz Valensiju i Sevilju igrao najdinamičniji i najofanzivniji fudbal, ali očigledno da Viljareal želi još bolje. U tu svrhu Žuta podmornica je dovela dvojicu igra naglašenih napadačkih karakteristika. I to iz istog kluba. Žuti dres u četvrtak poslepodne zadužili su Samuel Garsija (24) i Samu Kastileho (20), dosadašnji fudbaleri Malage.

Prema navodima španskih medija, kompletan paket koštaće klub sa Madrigala između 15.000.000 i 17.000.000 evra, a igrači su potpisali petogodišnje ugovore i prema prikazanom i prethodnoj trebalo bi da budu značajna pojačanja Viljareala u narednoj sezoni.

Ono što odmah upada u oči je činjenica i da su Kastileho i Garsija deca Malage, rođeni su u tom gradu, ali su odlučili da odu iz Andaluzija, što samo svedoči da odnosi na La Rosaledi nisu idealni, jer su plavo-beli nastavili rasipanje tima samo nekoliko dana pošto su prodali Huanmija Sautemptonu.

Kastileho je bio jedan od traženijih igrača ovog leta, dugo je bio na radaru Porta, trener Lopetegi planirao je da ga angažuje još pre godinu dana, pominjala se i selidba u Atletiko, ali od toga nije bilo ništa. Samu je krilni vezista, baš kao i Samuel Garsija i njih dvojica su bili udarne igre Malage.

To nije sve od Viljareala. Na Madrigal je stigao i Alfons Areola (22), golman Pari Sen Žermena, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu. Ko se dobro seća, reč je o čuvaru mreže mlade reprezentacije Francuske, koja je na prethodnom izdanju Mundijalita postala prvak sveta tako što je u finalu protiv Urugvaja upravao Areola odbranio dva penala! Munulu sezonu proveo je na pozajmicu u Bastiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar