Мицрософт представио холограмску верзију Минецрафта

Мицрософт је открио будућност Xбоx конзоле, која по први пут подразумева прилагођавање Xбоx 360 игара Xбоx Оне конзоли.

Информационе технологије 16.06.2015 | 11:10
Мицрософт представио холограмску верзију Минецрафта

“И даље инвестирамо у иновацију”, рекао је Фил Спенсер који се налази на челу Xбоx тима на конверенцији за новинаре уочи великог сајма игара у Лос Анђелесу. Такође, представио је нову верзију Минецрафта направљену за њихов ХолоЛенс систем.

“Ове игре биће најбоље у историји Xбоxа”, рекао је он.

Мајк Ибара из истог тима објаснио је да ће и старе игре бити компатибилне са новим конзолама.

“Имамо више од 100 игара у овој сезони и игре ће се само појављивати у вашем менију. Нећемо вам наплаћивати играње оних игара које већ поседујете”, рекао је он.

На истом догађају представљен је и нови Хало 5, мултиплаyер игру за 24 играча.

Очекују се и игре прилагођене виртуелној реалности, будући да је Оцулус већ потврдио партнерство са Xбоxом. Такође, представљен је и ХолоЛенс систем, који захављујући посебном визиру омогућава играчу да игру игра окренут обичном зиду, али и столу, када окружење поприма изглед правог 3Д простора.

Сатја Надела, извршни директор компаније, описао је ХолоЛенс као “магичан”, али још није рекао ништа о његовој цени, нити о томе како систем функционише. Ипак, претпоставља се да је у визиру систем за пројектовање који баца холографске слике у око играча, тако да их мозак доживљава као стварне.

Верује се да Гооглеов Магиц Леап тим ради на сличној технологији.

Мицрософт се нада да ће постојеће компаније које се баве виртуелном реалношћу, попут Оцулус ВР, Магиц Леап и Гоогле Гласс користити Мицрософтов систем холограмског програмирања за своје уређаје.

На највећем сајму игара у Лос Анђелесу очекује се више од 40.000 посетилаца, а своје новитете требало би да представи Бетхесда (која стоји иза контроверзне “пуцачине” Доом), Оцулус Рифт, Сонy (Пројецт Морпхеус) и наредне верзије популарних франшиза Цалл Оф Дутy и Ассассин’с Цреед.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар