Microsoft predstavio hologramsku verziju Minecrafta

Microsoft je otkrio budućnost Xbox konzole, koja po prvi put podrazumeva prilagođavanje Xbox 360 igara Xbox One konzoli.

Informacione tehnologije 16.06.2015 | 11:10
Microsoft predstavio hologramsku verziju Minecrafta

“I dalje investiramo u inovaciju”, rekao je Fil Spenser koji se nalazi na čelu Xbox tima na konverenciji za novinare uoči velikog sajma igara u Los Anđelesu. Takođe, predstavio je novu verziju Minecrafta napravljenu za njihov HoloLens sistem.

“Ove igre biće najbolje u istoriji Xboxa”, rekao je on.

Majk Ibara iz istog tima objasnio je da će i stare igre biti kompatibilne sa novim konzolama.

“Imamo više od 100 igara u ovoj sezoni i igre će se samo pojavljivati u vašem meniju. Nećemo vam naplaćivati igranje onih igara koje već posedujete”, rekao je on.

Na istom događaju predstavljen je i novi Halo 5, multiplayer igru za 24 igrača.

Očekuju se i igre prilagođene virtuelnoj realnosti, budući da je Oculus već potvrdio partnerstvo sa Xboxom. Takođe, predstavljen je i HoloLens sistem, koji zahavljujući posebnom viziru omogućava igraču da igru igra okrenut običnom zidu, ali i stolu, kada okruženje poprima izgled pravog 3D prostora.

Satja Nadela, izvršni direktor kompanije, opisao je HoloLens kao “magičan”, ali još nije rekao ništa o njegovoj ceni, niti o tome kako sistem funkcioniše. Ipak, pretpostavlja se da je u viziru sistem za projektovanje koji baca holografske slike u oko igrača, tako da ih mozak doživljava kao stvarne.

Veruje se da Googleov Magic Leap tim radi na sličnoj tehnologiji.

Microsoft se nada da će postojeće kompanije koje se bave virtuelnom realnošću, poput Oculus VR, Magic Leap i Google Glass koristiti Microsoftov sistem hologramskog programiranja za svoje uređaje.

Na najvećem sajmu igara u Los Anđelesu očekuje se više od 40.000 posetilaca, a svoje novitete trebalo bi da predstavi Bethesda (koja stoji iza kontroverzne “pucačine” Doom), Oculus Rift, Sony (Project Morpheus) i naredne verzije popularnih franšiza Call Of Duty i Assassin’s Creed.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar