Сарајево: Оптужница против 12 селефија

Суд БиХ потврдио је оптужницу против 12 лица, припадника такозване селефијске заједнице у БиХ, која их терети за организовање терористичке групе и за учешће у оружаним сукобима на подручју Сирије и Ирака.

Босна и Херцеговина 15.06.2015 | 16:59
Сарајево: Оптужница против 12 селефија

Оптужницом се терете Фатих Хасановић, Енес Мешић, Јасмин Јашаревић, Емин Хоџић, Мирза Капић, Салко Имамовић, Адем Карамуја, Фикрет Хаџић, Енвер Лилић, Ибро Делић, Самир Хаџалић и Мехмед Тутмић.

Хасановић се терети и за неовлаштену производњу или промет оружја или експлозивних материја, док се Капић, Карамуја и Делић терете и за недозвољено држање оружја или експлозивних материја, саопштено је из Суда БиХ.

У оптужници се наводи да су у другој половини 2013. и 2014. године, као припадници такозване селефијске заједнице у БиХ, ван званичних институција Исламске заједнице у БиХ, у неколико градова и мјеста на подручју БиХ прикупили средства и напустили БиХ ради прикључења терористичким организацијама "Исламске државе", која дјелује на подручју Сирије и Ирака.

Они су оптужени да су са подручја Турске илегално прелазили на територију Сирије, те учествовали у терористичким активностима, пружали помоћ и борили се на страни "Исламске државе".

Коментари / 0

Оставите коментар