Земљотрес у Звезди: Гроф претио одласком из Звезде већ после првог тренинга!

Изиритиран идејом појединих челника да, мимо њега, кују планове за летњи прелазни рок, Миодраг Божовић демонстративно напустио састанак и хтео да оде у Црну Гору.

Фудбал 15.06.2015 | 15:20
Земљотрес у Звезди: Гроф претио одласком из Звезде већ после првог тренинга!

„Можда Грофа боли кичма, али будите сигурни да се савијати неће“, нацртао је прошле седмице у изјави за наш портал карактер новог шефа стручног штаба Црвене звезде Никола Мијаиловић, бивши капитен клуба са Маракане.

Ако ту реченицу одговорни из Љутице Богдана нису схватили озбиљно, онда су им дешавања од петка дефинитивно отворила очи и помогла спознају како познати црногорски стручњак није човек компромиса. Свега смо се нагледали у Црвеној звезди претходних сезона, али је почетком припрема за нову избегнут један од највећих скандала у богатој историји клуба.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Миодраг Божовић био је одлучан у намери да заврши тренерску мисију у Црвеној звезди пре него што је поштено засукао рукаве, и почео да „затеже“ линије тима за европску премијеру 2. јула. Изиритиран идејом појединих челника да, мимо њега, кују планове за летњи прелазни рок, Гроф је демонстративно напустио састанак са претпостављенима. Било је и тешких речи, констатација да у таквим условима не може да ради.
„Ви радите као сељачка задруга“, наводно се отело Божовићу на том састанку са руководством клуба.

А онда је кренула филмска прича. Шеф стручног штаба Црвене звезде узео је торбицу, угасио телефоне, а према појединим информацијама био спреман да се врати у Црну Гору и да ухвати први авион за Тиват, али га је у тој намери осујетио Блажо Раосављевић, један од људи из Љутице Богдана у које Миодраг Божовић има безгранично поверење.

Скандал је спречен, али је Божовићево ударање шаком о сто помогло појединим челницима Црвене звезде да схвате да тако не могу. Највише захваљујући Блажи Раосављевићу, Божовић је наставио са започетим обавезама и поново челницима основни постулат:
„О свим трансферима играча питам се само и искључиво ЈА“.

Иако дуго није радио у Србији, Божовић је очигледно добро упознат са свим проблемима који су пратили његове претходнике. Отуда није желео да понови грешку Ненада Лалатовића који је веровао да ће му управа довести тражена појачања.

На крају руководство Црвене звезде, после свега што је Гроф урадило, у суботу је финиширало трансфер Зорана Рендулића. Реч је о штоперу на чијем ангажовању инсистирао управо Божовић, јер га познаје из периода када је водио чачански Борац. И не само то: челници Црвене звезде обећали су Божовићу да ће довести петорицу играча која се налазе на списку његових жеља.

Коментари / 0

Оставите коментар