Zemljotres u Zvezdi: Grof pretio odlaskom iz Zvezde već posle prvog treninga!

Iziritiran idejom pojedinih čelnika da, mimo njega, kuju planove za letnji prelazni rok, Miodrag Božović demonstrativno napustio sastanak i hteo da ode u Crnu Goru.

Fudbal 15.06.2015 | 15:20
Zemljotres u Zvezdi: Grof pretio odlaskom iz Zvezde već posle prvog treninga!

„Možda Grofa boli kičma, ali budite sigurni da se savijati neće“, nacrtao je prošle sedmice u izjavi za naš portal karakter novog šefa stručnog štaba Crvene zvezde Nikola Mijailović, bivši kapiten kluba sa Marakane.

Ako tu rečenicu odgovorni iz Ljutice Bogdana nisu shvatili ozbiljno, onda su im dešavanja od petka definitivno otvorila oči i pomogla spoznaju kako poznati crnogorski stručnjak nije čovek kompromisa. Svega smo se nagledali u Crvenoj zvezdi prethodnih sezona, ali je početkom priprema za novu izbegnut jedan od najvećih skandala u bogatoj istoriji kluba.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Miodrag Božović bio je odlučan u nameri da završi trenersku misiju u Crvenoj zvezdi pre nego što je pošteno zasukao rukave, i počeo da „zateže“ linije tima za evropsku premijeru 2. jula. Iziritiran idejom pojedinih čelnika da, mimo njega, kuju planove za letnji prelazni rok, Grof je demonstrativno napustio sastanak sa pretpostavljenima. Bilo je i teških reči, konstatacija da u takvim uslovima ne može da radi.
„Vi radite kao seljačka zadruga“, navodno se otelo Božoviću na tom sastanku sa rukovodstvom kluba.

A onda je krenula filmska priča. Šef stručnog štaba Crvene zvezde uzeo je torbicu, ugasio telefone, a prema pojedinim informacijama bio spreman da se vrati u Crnu Goru i da uhvati prvi avion za Tivat, ali ga je u toj nameri osujetio Blažo Raosavljević, jedan od ljudi iz Ljutice Bogdana u koje Miodrag Božović ima bezgranično poverenje.

Skandal je sprečen, ali je Božovićevo udaranje šakom o sto pomoglo pojedinim čelnicima Crvene zvezde da shvate da tako ne mogu. Najviše zahvaljujući Blaži Raosavljeviću, Božović je nastavio sa započetim obavezama i ponovo čelnicima osnovni postulat:
„O svim transferima igrača pitam se samo i isključivo JA“.

Iako dugo nije radio u Srbiji, Božović je očigledno dobro upoznat sa svim problemima koji su pratili njegove prethodnike. Otuda nije želeo da ponovi grešku Nenada Lalatovića koji je verovao da će mu uprava dovesti tražena pojačanja.

Na kraju rukovodstvo Crvene zvezde, posle svega što je Grof uradilo, u subotu je finiširalo transfer Zorana Rendulića. Reč je o štoperu na čijem angažovanju insistirao upravo Božović, jer ga poznaje iz perioda kada je vodio čačanski Borac. I ne samo to: čelnici Crvene zvezde obećali su Božoviću da će dovesti petoricu igrača koja se nalaze na spisku njegovih želja.

Komentari / 0

Ostavite komentar