У Федерацији БиХ на помолу правни хаос?

Уколико Влада ФБиХ на данашњој сједници усвоји уредбу да се именовања и разрјешења чланова надзорних одбора у јавним предузећима изузму од ресорних министарстава онда је јасно да је ријеч о драстичном кршењу устава и закона БиХ, које ће за посљедицу имати увођење правног хаоса, рекао је федерални министар трговине Александар Реметић /ДФ/.

Босна и Херцеговина 04.06.2015 | 11:58
У Федерацији БиХ на помолу правни хаос?

"Овакав поступак представљао би практично економски државни удар на ФБиХ", нагласио је Реметић на конференцији за новинаре.

Реметић је рекао да ДФ неће учествовати у кршењу закона и испоруци јавних предузећа у руке двије страначке централе /ХДЗ и СДА/.

Он је истакао да се на овај начин руши њемачко-британска иницијатива о подршци БиХ, за шта искључива одговорност припада страначким челницима који покушавају изиграти принципе правне државе, владавине закона и легалитета.

"Наши министри ће наставити да штите законе и законитости у раду својих министарства, а министар енергије, рударства и индустрије /ДФ/ добиће експлицитан налог да свим правним средствима анулира измијењену уредбу", рекао је Реметић.

Реметић је додао да ће Предсједништво ДФ-а данас одржати сједницу, са почетком у 16.00 часова, на којој ће донијети одлуку о даљим корацима, при чему није искључено ни формирање нових већина на другим нивоима власти.

Извор: Агенције

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

04.06.2015 10:09

Па откуд ово,па синоц Бакирциц казе да је све ОК И слиједи благостање!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сло

04.06.2015 11:30

Мало бакира и цову код нас у портороз на јахту додикову,после оргијања вероватно це бити мало мекси за договор да боље народ зиви.....

Name

бб

04.06.2015 10:18

Много сам се насекирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛука

04.06.2015 10:21

Федерација треба да се федерализује али са два кантона бошњачки и хрватски , што би у преводу значило стварање трећег ентитета без распакивања Дејтона, па нек влада свако својом територијом то би створило здраву конкуренцију и одговорност. А ове централне квази државне институције свести на неопходне и то са улогом кровног сервиса гдје се укаже потреба и да сагласност ентитета , угледајте се на Швицарску и још многе земље које овако функционишу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко

04.06.2015 10:41

А јел може и РС на кантоне ?

Name

РЕ БЛука

04.06.2015 11:43

Исто тако и РС се треба подијелити на кантоне,подрињски,посавски,западно босански,херцеговачки.

Name

Доста је, није ли!

04.06.2015 10:23

Именовање директора/извршних директора јавних предузећа не може ни бити у надлежности министарстава. Директоре бира ад-хок комисија за избор и именовање а суштински их мора бирати јавни конкурс са децидно назначеним критеријумима по којима се изабире најбољи кандидат. Ситуација је таква да критеријуми уопште не постоје. На те позиције министри постављају своје коке, родјаке, или пајташе из организоване криминалне групе. Тешко прекорачење овлаштења је оно што министри раде јер они постављају директоре по својој вољи а ти директори нису задужени ни за шта друго него да пљачкају та предузећа у своју корист као и корист министра односно групе багрова који су у том колу. На тај начин су већ сва јавна предузећа уништена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

04.06.2015 11:29

КОМСИЦУ СМЈЕЊУЈ ЕНСАДА КАРИЦА УКРАДЕ ЗВИЗДУ НЕБЕСКУ НА ТРАСИ СВИЛАЈ ОДЗАК ЈЕ ЛЕГАЛИЗОВАО КРИМИНАЛ ЕУРО АСФАЛТА И СТРАБАГА ЈЕР УОПСТЕ АУТО ЦЕСТА НИЈЕ УРАДЈЕНА ПО ПРОЈЕКТУ ЈЕР ЈЕ РАДЈЕНА КРАДЕНИМ СЉУНКОМ ИЗ БОСНЕ НА ВИСИНЕ И ПО 10 МЕТАРА НАСИПА СТО ЈЕ НЕМОГУЦЕ СТАБИЛИЗОВАТИ АЛИ ХАМЕД РАМИЦ ПРИЈЕТИ И ПОДМИЦУЈЕ НАДЗОР ДА ТО ПРИМИ ТАМО ЈЕ КРИМИНАЛ У ДЕСЕТИНАМА МИЛИОНА КОЈИ ПОКУСАВАЈУ ДА ЗАТАСКАЈУ ПАКОМСИЦУ ПРОБАЈ ТО ДА ОБЈЕЛОДАНИС БИЦЕС ХЕРОЈ ЈЕР У ЦЕСТАМА ЈЕ ХАОС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта ба!

04.06.2015 11:51

Ја живим у ФБиХ и овдје је хаос вец дуги низ година, неко вас лаже да је тек на помолу!

ОДГОВОРИТЕ