Шта ако вам телефон упадне у воду?

Лети се повећава шанса да ће ваш телефон упасти у криглу пива, базен или морски плићак. Ако се то којим случајем деси, не очајавајте. Још му има спаса.

Информационе технологије 01.06.2015 | 09:29
Шта ако вам телефон упадне у воду?

Представљамо вам неколико спасоносних корака за случај да ваш телефон упадне у воду.

Извадите телефон што пре из воде

Што се уређај дуже “купа”, то је већа шанса да му неће бити спаса. Зато псовке и проклињања оставите за касније и одмах хватајте свој телефон.

Искључите га

Чим извадите телефон, одмах га искључите и то што пре можете. На тај начин ћете спречити кратак спој, који би могао заувек да га уништи.

Осушите га

Ако се батерија вашег телефона може извадити, учините то, а уклоните и картицу. Заправо, расклопите га што више можете.

Немојте га “фенирати”

Не покушавајте да осушите телефон феном, јер би топлота могла да оштети унутрашње компоненте. Нипошто не стављајте телефон у замрзивач, како предлажу корисници појединих форума.

Пиринач и силицијум диоксид

То што је ваш телефон споља сув, не значи да је изнутра све у реду. Како бисте извукли сваку преосталу кап из његовог кућишта, напуните чинију сировим пиринчем и убаците телефон у њу. Пиринач извлачи влагу заробљену у телефону, а као алтернатива могу да послуже кесице са силицијум диоксидом, какве обично добијате уз ципеле.

У оба случаја телефон би требало да стоји у чинији око три дана.

Исперите га (ако је потребно)

Ако је ваш телефон упао у блато, вероватно ћете морати да га исперете. Такође, ако ништа од горе наведеног не успе, можда ћете морати да прибегнете том методу.

Наиме, постоји могућност да се унутар уређаја задржала нека прљавштина или со, уколико је телефон упао у море. Зато га расклопите колико можете, поквасите четкицу за зубе алкохолом и лагано прелазите преко плоче.

Такође, можете пробати и да га уроните у алкохол на неколико тренутака.

Извор: Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хј

01.06.2015 09:36

како да расклопим Ипхоне ито сто је најбрзе могуће кад су њега 2 кинеза и 3 јапанца једва саставили??

ОДГОВОРИТЕ