Без посебних ограничења и застоја

У већем дијелу Републике Српске јутрос се саобраћа редовно, уз повољне услове за вожњу.

Република Српска 01.06.2015 | 08:45
Без посебних ограничења и застоја

Застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама гдје су у току санациони радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због санације клизишта на косини поред аутопута Е-661 Градишка - Бањалука, локалитет Кутлешин Гај, до 22. јуна обустављен је саобраћај у зауставној и спорој саобраћајној траци аутопута.

На магистралном путу М-18, дионица граница Републике Српске Рача - Рача, због радова на реконструкцији Савског насипа на локалитету Рача, саобраћа се наизмјенично, једном саобраћајном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

Због изградње и реконструкције водоводног система од 7.00 до 18.00 часова саобраћа се једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила, на дионицама магистралних путева М-16, Нова Топола - Клашнице 1, и М-4 локација /Нови Град/ - Нови Град 1, граница БиХ/Хрватске.

У току је санација оштећења коловоза магистралног пута М-18, дионица Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Гора /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу М-17 Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја и то тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-16.1, дионица Клашнице 1 - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи -Прњавор.

На регионалном путу Бушлетић - Модрича у току су радови на проширењу моста на потоку Дуса, због чега је саобраћај обустављен. Алтернативни правац је магистрални пут Добој - Модрича.

На регионалним путевима Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака и Р-414 Карановац-Митровић, на мјесту клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком.

Због деминирања терена на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова, на магистралном путу М 14,1 Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, на локалитету "Кладар Доњи 2", и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја, а неће се изводити у дане викенда и празника.

За теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе преко пет тона забрањен је саобраћај на регионалном путу Р-454 а Братунац 3 - Дрињача, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер су се усљед прошлогодишњих поплава урушили десна банкине и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици регионалног пута Р-474 Горња Вијака 2 - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима преко 5 тона укупне масе и висине изнад 3,5 метра.

У Федерацији БиХ јутрос има краћих застоја на дионицама гдје су у току санациони радови и гдје је обавезно поштивање постављене сигнализације, а издвајају се путни правци Тузла - Шићки Брод, Добој - Грачаница, Чапљина -Столац, Јајце - Бањалука, Тузла - Бијељина и Брод на Дрини - Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

На магистралном путу Бањалука - Јајце, на локалитету кањон "Тијесно", од данас до недјеље, 7. јуна, биће измијењен режим саобраћаја због одржавања Европског првенства у кајаку и кануу на дивљим водама "Бањалука - Врбас 2015".

Од данас до четвртка, 4. јуна, возила ће од 10.00 до 16.00 часова бити наизмјенично једносмјерно пропуштана у дужини 2.000 метара на локалитету "Тијесно", уз привремено постављену свјетлосну саобраћајну сигнализацију, а у петак, 5. јуна од од 10.00 до 14.00 часова.

У суботу и недјељу, 6. и 7. јуна, предвиђена је обустава саобраћаја за сва возила, осим за аутобусе, од 8.00 до 16.00 часова и од 19.00 до 24.00 часа.

За вријеме потпуне обуставе возила ће бити преусмјеравана на алтернативни путни правац Бањалука - Чађавица - Мркоњић Град.

На граничним прелазима овог јутра нема дужих задржавања.

На Граничном прелазу Брчко - Гуња на снази је забрана саобраћања за теретна моторна возила због радова у Хрватској.

Коментари / 0

Оставите коментар