Шеталиште добило име Омера Мехића

Шеталиште на "Штранду" у Новом Саду од сриједе носи име пилота Омера Мехића који је погинуо у паду хеликоптера надомак аеродрома у Сурчину приликом покушаја спасавања бебе.

Србија 28.05.2015 | 07:29
Шеталиште добило име Омера Мехића

Плочу са натписом "Шеталиште Омера Мехића" и са поруком "Новосадски је бити хуман" у чијем потпису је име Омера Мехића, открили су предсједник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић и прослављени одбојкашки репрезентативац Србије Владимир Батез.



Боричић је том приликом рекао да Одбојкашки савез Србије подржава све хуманитарне акције и да ће их увијек подржавати.

"Одбојкашки савез Србије је донео одлуку да син пилота Омера Мехића Давид буде стипендиста Савеза и то у рангу најбољих спортиста Србије", рекао је Боричић.

Давид Мехић је члан Одбојкашког клуба "Војводина" и кадетски репрезентативац Србије, а играчи и руководство овог клуба јуче су присуствовали свечаном откривању плоче на Штранду.

Директор предузећа "Градско зеленило" Александар Богдановић рекао је да је одлука да шеталиште на Штранду понесе Мехићево име донесена с циљем да се покаже да Нови Сад не заборавља своје хероје.

Мехић је погинуо средином марта заједно са капетаном Милованом Ђукарићем, заставником Небојшом Трајићем, механичарем и летачем Иваном Миладиновићем, приликом пада војног хеликоптера код аеродрома у Сурчину.

У хеликоптерској несрећи погинули су и љекар Џевад Љајић и анестезиолог Мирослав Веселиновић који су били у пратњи животно угрожене бебе из Новог Пазара, која је требало да буде примљена у Институт за мајку и дијете у Београду.

Извор: Агенције

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Аки

28.05.2015 07:33

Браво !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енес

28.05.2015 08:58

Браво, свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ