Šetalište dobilo ime Omera Mehića

Šetalište na "Štrandu" u Novom Sadu od srijede nosi ime pilota Omera Mehića koji je poginuo u padu helikoptera nadomak aerodroma u Surčinu prilikom pokušaja spasavanja bebe.

Srbija 28.05.2015 | 07:29
Šetalište dobilo ime Omera Mehića

Ploču sa natpisom "Šetalište Omera Mehića" i sa porukom "Novosadski je biti human" u čijem potpisu je ime Omera Mehića, otkrili su predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić i proslavljeni odbojkaški reprezentativac Srbije Vladimir Batez.



Boričić je tom prilikom rekao da Odbojkaški savez Srbije podržava sve humanitarne akcije i da će ih uvijek podržavati.

"Odbojkaški savez Srbije je doneo odluku da sin pilota Omera Mehića David bude stipendista Saveza i to u rangu najboljih sportista Srbije", rekao je Boričić.

David Mehić je član Odbojkaškog kluba "Vojvodina" i kadetski reprezentativac Srbije, a igrači i rukovodstvo ovog kluba juče su prisustvovali svečanom otkrivanju ploče na Štrandu.

Direktor preduzeća "Gradsko zelenilo" Aleksandar Bogdanović rekao je da je odluka da šetalište na Štrandu ponese Mehićevo ime donesena s ciljem da se pokaže da Novi Sad ne zaboravlja svoje heroje.

Mehić je poginuo sredinom marta zajedno sa kapetanom Milovanom Đukarićem, zastavnikom Nebojšom Trajićem, mehaničarem i letačem Ivanom Miladinovićem, prilikom pada vojnog helikoptera kod aerodroma u Surčinu.

U helikopterskoj nesreći poginuli su i ljekar Dževad Ljajić i anesteziolog Miroslav Veselinović koji su bili u pratnji životno ugrožene bebe iz Novog Pazara, koja je trebalo da bude primljena u Institut za majku i dijete u Beogradu.

Izvor: Agencije

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Aki

28.05.2015 07:33

Bravo !!!!

ODGOVORITE
Name

Enes

28.05.2015 08:58

Bravo, svaka cast!

ODGOVORITE