Гоогле патентирао интелигентног плишаног меду

Амерички wеб гигант Гоогле патентирао је у САД своје интелигентне играчке у облику плишаног меде и зеке.

Информационе технологије 26.05.2015 | 07:48
Гоогле патентирао интелигентног плишаног меду

Ради се о играчкама које могу да региструју присуство људи у просторији и управљају електронским уређајима на захтев, објављено је на wеб порталу леxпансион.леxпресс.фр.

На цртежу, који је уз патент објавило америчко тело за додељивање патената УС ПТО (УС Патент анд традемарк оффице), приказана је играчка која личи на плишаног меду и зеку са микрофонима у ушима, камерама у очима, звучницима у устима и мотором у врату.

Медведић се може стиснути уз себе, а да се електронске компоненте не сломе. Играчка може да слуша, окреће главу ради успостављања визуелног контакта, разуме шта му се каже и одговори унапред снимљеним реченицама, а могла би и да комуницира с електронским уређајима преко бежичних технологија, као што су WиФи или блуетоотх, да пуштају музику или филм који би им дете или одрасла особа затражили.

У патенту је пре свега наведена могућност да та врста играчака служи као интелигентна телекоманда која би могла да централизује управљање свим уређајима у домаћинству.

Антропоморфни уређај може да буде лутка или играчка која личи на човека, животињу, неко митско биће или неки предмет, наведено је у патенту.

Та врста интелигентних играчака би могла и да садржи функцију препознавања ликова.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар