Google patentirao inteligentnog plišanog medu

Američki web gigant Google patentirao je u SAD svoje inteligentne igračke u obliku plišanog mede i zeke.

Informacione tehnologije 26.05.2015 | 07:48
Google patentirao inteligentnog plišanog medu

Radi se o igračkama koje mogu da registruju prisustvo ljudi u prostoriji i upravljaju elektronskim uređajima na zahtev, objavljeno je na web portalu lexpansion.lexpress.fr.

Na crtežu, koji je uz patent objavilo američko telo za dodeljivanje patenata US PTO (US Patent and trademark office), prikazana je igračka koja liči na plišanog medu i zeku sa mikrofonima u ušima, kamerama u očima, zvučnicima u ustima i motorom u vratu.

Medvedić se može stisnuti uz sebe, a da se elektronske komponente ne slome. Igračka može da sluša, okreće glavu radi uspostavljanja vizuelnog kontakta, razume šta mu se kaže i odgovori unapred snimljenim rečenicama, a mogla bi i da komunicira s elektronskim uređajima preko bežičnih tehnologija, kao što su WiFi ili bluetooth, da puštaju muziku ili film koji bi im dete ili odrasla osoba zatražili.

U patentu je pre svega navedena mogućnost da ta vrsta igračaka služi kao inteligentna telekomanda koja bi mogla da centralizuje upravljanje svim uređajima u domaćinstvu.

Antropomorfni uređaj može da bude lutka ili igračka koja liči na čoveka, životinju, neko mitsko biće ili neki predmet, navedeno je u patentu.

Ta vrsta inteligentnih igračaka bi mogla i da sadrži funkciju prepoznavanja likova.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar