Карло се повлачи ако добије отказ у Реалу?!

Уколико буде смењен са места тренера Реал Мадрида, Карло Анћелоти ће узети годину дана одмора.

Фудбал 25.05.2015 | 10:20
Карло се повлачи ако добије отказ у Реалу?!

Пред Карлом Анћелотијем су две опције:

а) Наставиће да тренира Реал Мадрид и наредне сезоне, што ипак није до њега, већ до председника Флорентина Переза;

б) Отићи ће годину дана на одмор, уколико ипак буде смењен због године без изједног трофеја;

Енглези су ово друго разумели као "сачекаћу да Луј ван Гал добије отказ у Манчестер јунајтеду, како бих био слободан тренер у том тренутку".

Италијан (55) је после голеаде на затварању Примере између Реала и Хетафеа (7:3) изјавио следеће:

"У мојој глави, све је сасвим јасно везано за моју будућност. Или ћу наставити да радим овде, у Реалу или ћу направити паузу од годину дана", најавио је Анћелоти сценарио који је примио Пеп Гвардиола растајући се од Барселоне и чекајући понуду Бајерна.

"Мислим да ћемо се састати ове недеље и разјаснити све око моје будућности", додао је.

Анћелоти је Реалу подарио "Ла Дециму", десету титулу првака Европе чекану 12 година, али је ове сезоне посустао и у финишу Лиге шампиона и у пролећном делу Примере, што је у Мадриду представљено као фијаско.

Јесенас, док су му сви играчи били на окупу, Анћелоти је имао 22 победе у низу у свим такмичењима, а кола су кренула низбрдо повредом Луке Модрића, који је испао на три месеца, потом је кост стопала повредио Џејмс Родригез и одсуствовао скоро толико, Гарет Бејл је дуго вукао разне повреде, испадао и враћао се у први тим, што га је коштало добре форме, а у најважнијем делу сезоне, на месец дана изгубљен је и Карим Бензема.

То је Реал скупо платио, тим пре што клуб с таквим буџетом и угледом, није себи обезбедио такмичарски кадар који би могао да поднесе овакве повреде, а и Анћелоти је у тим тренуцима одбијао да убаци у игру Самија Кедиру или Асијера Иљарамендија, већ се коцкао са Серхиом Рамосом у везном реду и то у најважнијим мечевима сезоне – пролећним "Ел Класиком" у Барселони у ком је Реал поразом препустио Барси прво место на табели, а потом и у двомечу полуфинала Лиге шампиона са Јувентусом, у којем је Реал предао европску краљевску круну...

Да ли је искључиви кривац Анћелоти? Тешко је рећи...

Коментари / 0

Оставите коментар