Karlo se povlači ako dobije otkaz u Realu?!

Ukoliko bude smenjen sa mesta trenera Real Madrida, Karlo Anćeloti će uzeti godinu dana odmora.

Fudbal 25.05.2015 | 10:20
Karlo se povlači ako dobije otkaz u Realu?!

Pred Karlom Anćelotijem su dve opcije:

a) Nastaviće da trenira Real Madrid i naredne sezone, što ipak nije do njega, već do predsednika Florentina Pereza;

b) Otići će godinu dana na odmor, ukoliko ipak bude smenjen zbog godine bez izjednog trofeja;

Englezi su ovo drugo razumeli kao "sačekaću da Luj van Gal dobije otkaz u Mančester junajtedu, kako bih bio slobodan trener u tom trenutku".

Italijan (55) je posle goleade na zatvaranju Primere između Reala i Hetafea (7:3) izjavio sledeće:

"U mojoj glavi, sve je sasvim jasno vezano za moju budućnost. Ili ću nastaviti da radim ovde, u Realu ili ću napraviti pauzu od godinu dana", najavio je Anćeloti scenario koji je primio Pep Gvardiola rastajući se od Barselone i čekajući ponudu Bajerna.

"Mislim da ćemo se sastati ove nedelje i razjasniti sve oko moje budućnosti", dodao je.

Anćeloti je Realu podario "La Decimu", desetu titulu prvaka Evrope čekanu 12 godina, ali je ove sezone posustao i u finišu Lige šampiona i u prolećnom delu Primere, što je u Madridu predstavljeno kao fijasko.

Jesenas, dok su mu svi igrači bili na okupu, Anćeloti je imao 22 pobede u nizu u svim takmičenjima, a kola su krenula nizbrdo povredom Luke Modrića, koji je ispao na tri meseca, potom je kost stopala povredio Džejms Rodrigez i odsustvovao skoro toliko, Garet Bejl je dugo vukao razne povrede, ispadao i vraćao se u prvi tim, što ga je koštalo dobre forme, a u najvažnijem delu sezone, na mesec dana izgubljen je i Karim Benzema.

To je Real skupo platio, tim pre što klub s takvim budžetom i ugledom, nije sebi obezbedio takmičarski kadar koji bi mogao da podnese ovakve povrede, a i Anćeloti je u tim trenucima odbijao da ubaci u igru Samija Kediru ili Asijera Iljaramendija, već se kockao sa Serhiom Ramosom u veznom redu i to u najvažnijim mečevima sezone – prolećnim "El Klasikom" u Barseloni u kom je Real porazom prepustio Barsi prvo mesto na tabeli, a potom i u dvomeču polufinala Lige šampiona sa Juventusom, u kojem je Real predao evropsku kraljevsku krunu...

Da li je isključivi krivac Anćeloti? Teško je reći...

Komentari / 0

Ostavite komentar