Јуве се поклонио жртвама Хејсела!

У знак сећања на 39 навијача који су изгубили живот на мечу са Ливерпулом тифози Јувентуса су током дуела против Наполија направили кореографију за памћење.

Фудбал 25.05.2015 | 08:20
Јуве се поклонио жртвама Хејсела!

Навијачи Јувентуса показали су данас да не заборављају трагедију на бриселском Хејселу пре 30 година. У знак сећања на 39 навијача који су изгубили живот на мечу са Ливерпулом тифози Јувентуса су током дуела против Наполија направили кореографију за памћење.

Симболично, у 39. минуту утакмице на Јувентус арени домаће присталице развиле су преко целе трибине “шеталицу“ са бројем 39 и натписом “Поштовање заувек“, а у рукама су држале картоне на којима су била исписана имена жртава.

Уочи почетка утакмице, фудбалери Јувентуса су истрчали почасни круг са пехаром купа Италије освојеним пре три дана против Лација у Риму. Ово је последњи меч Јувентуса у Торину у сезони, а следеће недеље у 38. колу Стара дама гостује Верони.

Током финала Купа европских шампиона 1985. између Ливерпула и Јувентуса погинуло је 39 људи, углавном навијача италијанског клуба, пошто су избили немири и пошто се срушила ограда која је делила присталице два клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар