Juve se poklonio žrtvama Hejsela!

U znak sećanja na 39 navijača koji su izgubili život na meču sa Liverpulom tifozi Juventusa su tokom duela protiv Napolija napravili koreografiju za pamćenje.

Fudbal 25.05.2015 | 08:20
Juve se poklonio žrtvama Hejsela!

Navijači Juventusa pokazali su danas da ne zaboravljaju tragediju na briselskom Hejselu pre 30 godina. U znak sećanja na 39 navijača koji su izgubili život na meču sa Liverpulom tifozi Juventusa su tokom duela protiv Napolija napravili koreografiju za pamćenje.

Simbolično, u 39. minutu utakmice na Juventus areni domaće pristalice razvile su preko cele tribine “šetalicu“ sa brojem 39 i natpisom “Poštovanje zauvek“, a u rukama su držale kartone na kojima su bila ispisana imena žrtava.

Uoči početka utakmice, fudbaleri Juventusa su istrčali počasni krug sa peharom kupa Italije osvojenim pre tri dana protiv Lacija u Rimu. Ovo je poslednji meč Juventusa u Torinu u sezoni, a sledeće nedelje u 38. kolu Stara dama gostuje Veroni.

Tokom finala Kupa evropskih šampiona 1985. između Liverpula i Juventusa poginulo je 39 ljudi, uglavnom navijača italijanskog kluba, pošto su izbili nemiri i pošto se srušila ograda koja je delila pristalice dva kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar