РГ, 1. дан: Ана, Бојана и Лајовић на терену

Ролан Гарос почиње у недељу, а првог дана такмичења у Паризу на терену ће се наћи троје српских представника.

Тенис 24.05.2015 | 09:40
РГ, 1. дан: Ана, Бојана и Лајовић на терену

Своје мечеве првог кола играће Ана Ивановић, Бојана Јовановски и Душан Лајовић, а први дан ће обележити и дуели чији актери ће бити Роџер Федерер, Станислас Вавринка и Кеи Нишикори.

Од свих српских тенисера, прва такмичење на другом Грен слему сезоне почиње Бојана Јовановски, која игра други меч на Терену 3 са Украјинком Лесијом Цуренко. Програм на том терену од 11 часова отварају Чех Лукаш Росол и Елијас Имер из Шведске.

Лајовић ће бити следећи после Јовановски и његов сусрет са Максимом Гонсалесом из Аргентине биће трећи по реду на Терену 17. Од 11 часова први меч на том терену играју Хрватица Мирјана Лучић-Барони и Лорен Дејвис из Сједињених Држава, а потом на њега излазе двојица Шпанаца Алберт Рамос-Вињолас и Пабло Андухар.

Ивановићева је, очекивано, добила прилику да игра на терену „Сузан Ленглен“, на којем ће дуелом са Казахстанком Јарославом Шведовом затворити програм првог дана. Први сусрет на другом по величини терену у 11 часова отварају Рускиња Јекатерина Макарова и Луиса Чирико из Сједињених Држава. Потом на тај терен излазе Швајцарац Станислас Ваврика и Марсел Илхан, а потом и Јапанц Кеи Нишикори и домаћи тенисер Пол-Анри Матју, пре него што ред дође на Ану и Шведову.

На „Филип Шатријеу“ се први меч игра такође од 11 часова, а играће га прошлогодишња финалисткиња Симона Халеп и Јевгенија Родина из Русије. Федерер потом игра са Колумбијцем Алехандром Фаљом, а потом је на програму дуел Хрватице Доне Векић и домаће тенисерке Каролин Гарсије. Очекивано, Жо-Филфред Цонга игра последњи меч дана на највећем терену са Швеђанином Кристијаном Линделом.

Коментари / 0

Оставите коментар